2021. március 1. hétfõAlbin

NHL: Ovecskin beírta magát a liga történelemkönyvébe

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 15:28 GMT +2, 2017. október 09.

Alekszandr Mihajlovics Ovecskin, az észak-amerikai jégkorongligában szereplő Washington Capitals orosz sztárja két egymást követő mesterhármassal nyitotta az idényt. Ehhez fogható legutóbb 1917-ben fordult elő az NHL-ben.


A washingtoniak csapatkapitánya előbb az Ottawa Senators ellen szerzett három gólt. Ezt a mérkőzést szétlövéssel nyerte meg a Capitals, Ovecskin ráadásul egy rávezetést is értékesített. Aztán jött a Montreal Canadiens elleni 6–1-es hazai siker, amelyből „Ovi” négy találattal vette ki részét. Érdekesség, hogy második hat-trickjét már az első harmadban összehozta.

Az espn.com cikkében olvasható adatok szerint, legutóbb az NHL legelső szezonjában, vagyis az 1917/18-as évadban fordult elő, hogy egy jégkorongozó két mesterhármassal rajtoljon. Ez a nem mindennapi teljesítmény akkor egyszerre három játékosnak is sikerült, ők a következők: Cy Denneny, Joe Malone és Reg Noble.

Az NHL kanadai táblázatát pillanatnyilag Alekszandr Ovecskin vezeti holtversenyben honfi- és csapattársával, Jevgenyij Kuznyecovval. Ovecskin két mérkőzés alatt hét gólt szerzett, Kuznyecov pedig ugyanennyi asszisztnál jár.

„Van, amikor jól játszol, mégsem tudsz gólt lőni. Jelen pillanatban az van, hogy jól játszunk, gólokat szerzünk, ráadásul veszélyesek is vagyunk. A soromban mindhárom csatár veszélyes, csak így tovább” – nyilatkozta Ovecskin.

A Washington Capitals kedden éjjel a Tampa Bay Lightning otthonában szerezheti meg harmadik győzelmét a keleti főcsoportban. 

Ovecskin négy gólja a Montreal ellen:

NHLAlekszandr Ovecskinjégkorongrekord
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál