2024. március 29. péntekAuguszta

Medgyesen égett, kiesőhelyen a FCSB

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 23:08 GMT +2, 2019. augusztus 26.

Ezt is megértük: az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság tabelláján pillanatnyilag a fővárosi riválisok foglalják el a két utolsó helyet. A 14. Dinamo megelőzheti a 13. FCSB-t.


„Hihetetlen”! „Sokkoló!” „Döbbenetes!” – a román sportlapok ezúttal indokoltan használhatnák a megszokott felütéseket. Rengeteg hazai futballszurkoló érezheti úgy, hogy idén hónapokkal korábban érkezett a Mikulás. Gyanítjuk, sokan mentik el maguknak emlékbe a Liga 1 aktuális tabelláját.

2019/2020-as szezon, alapszakasz, hetedik forduló, és a vasárnapi játéknap után a két kiesőhelyen a FCSB-Dinamo párost találjuk. Ha pedig az utolsó négy pozíciót nézzük, a Bukarest vonzáskörzetéhez tartozó Academica Clinceni-nel és FC Voluntari-ral még teljesebb a fővárosi klubok történelmi mélypontja.

forrás: lpf.ro

Gigi Becali csapata már két edzőváltáson esett át, amióta megkezdődött a bajnokság, legutóbb Bogdan Vintilă-nek jutott az a rendkívül hálátlan feladat, hogy a zavarodott, a futballhoz nem igazán értő tulajdonos parancsait teljesítse, amolyan látszólagos vezetőedzőként.

Szegény korábbi kapusnak ennél nem is sikerülhetett volna rosszabbul a bemutatkozása, a több sebből vérző FCSB-re megalázó vereséget mért a hazai pályán játszó Medgyes. Kiállított középhátvédek, elképesztő kapushibák, kilátástalan játék és négy gombóc. Ez már gáz, nagyon gáz.

Külön érdekesség, hogy a bukarestieket olyan csapat oktatta, amelynek trénerét Becali az utóbbi időben többször is próbálta csapatához csábítani. A karakán Edi Iordănescu mindannyiszor nemet mondott és gárdája jelenleg veretlenül harmadik a bajnokságban, miközben a medgyesi labdarúgóklub továbbra is fizetésképtelen.

Ezzel szemben a FCSB öt egymást követő kudarcnál jár a Liga 1-ben, a bukarestiek a legutóbb idényben a teljes alapszakasz során kaptak ki ennyiszer.

Persze Becali hozta szokásos formáját, bár csapata válságos állapotban várja a Vitória Guimaraes elleni visszavágót az Európa Liga selejtezőjében, szerinte nincs amiért izgulni, hiszen gond nélkül továbbjutnak. A pásztorságban is jártas fociguru úgy látja, a portugál ellenfél nagyjából a Concordia Chiajna szintjén van. Ivo Viera legénysége valóban keveset mutatott tudásából az első mérkőzésen, ám a mostani helyzetben a FCSB-től óriási bravúr, már-már csodakategória lenne idegenben kiharcolni a főtáblára kerülést.

Addig is, a FCSB a bajnokságban lecsúszhat a tabella legaljára, igaz, a hosszú ideje krízisben levő Dinamo a forduló zárómérkőzésén még a hazai pálya ellenére sem számít egyértelmű esélyesnek az élvonalbeli tagságát nyáron nagy nehézségek árán megőrző FC Hermannstadttal szemben.

A szezon még nagyon hosszú, de a pillanatnyi állást elnézve kicsit eljátszhatunk a gondolattal, jövőre milyen szép is lenne  FCSB-Dinamo derbiket látni, a másodosztályban...  

Nyitókép: digisport.ro

futballvéleményFCSBLiga 1
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Vélemény