2022. aug. 15. hétfõMária

Óda a Csillaghoz

Szén Sándor Szén Sándor utolsó frissítés: 11:58 GMT +2, 2018. február 25.

Szerencsés helyzetben vagyunk, mi romániai futballszurkolók. Gondoljunk csak bele, itt van nekünk a FCSB csapata, amely az ország teljes lakosságát képviseli méltán a nagyvilágban, tekintet nélkül politikai meggyőződésre, nemre vallásra és főként nemzetiségre.


Minduntalan azt éreztetik, ők mindenkié, az ország teljes lakosságáé. Teszik ezt évről évre alázattal, teljes mértékben a realitás talaján maradva, nem elszállva egy-egy kifutott eredmény miatt. Egyik szezonban sincs nyoma az elbizakodottságnak, az alaptalan nagyképűségnek és hurráoptimizmusnak. Kivétel nélkül mindig csak a következő lépésre koncentrál ez a remek csapat, egy jó eredmény miatt még nem beszél senki a végső győzelem esélyéről a csapat berkein belül.

És szerencsére a média, a közszereplők is hasonlóan viselkednek. Semmi szenzációhajhászás, fölösleges és veszélyes sztárolás, csupán a tisztességes tájékoztatás. Igaz ebben jelentős szerepe van az Elnök Úrnak is. Sőt, ELNÖK ÚRNAK!

Ne legyünk kicsinyesek George Becali megérdemli, hogy nevét teljesen nagybetűkkel írjuk le. Áldás ő a román futballnak. Tisztességes, becsületes, jó modorú úriember, aki modern vezetőként viselkedik. Ésszerű döntéseket hoz, példás átigazolási politikája, kiszámítható magatartása messze földön híressé és irigyelté teszi. Módszerei legendásak, lámpást jelentenek minden klubvezető számára. Ezért is tudott összejönni egy nemzetközileg is ennyire ütőképes gárda a piros-kékeknél.

Ki ne akarná, hogy egy ilyen remek csapattal azonosítsák? Mondtam már mennyire szerencsések vagyunk? Érzékeny téma a magyar-román együttélés. Könnyen megtehetnék a klub szurkolói, hogy válogatott szidalmakkal illessenek bennünket és mérhetetlen gyűlölettel viseltessenek irántunk. A vezetőség meg simán elnézhetné mindezeket, de szerencsére erről szó sincs. Példás klub ez na, kívül-belül. Kikezdhetetlen.

Csak az a fránya szerencse állna a csapat mellett… Mert ismét bekövetkezett az, ami már oly sokszor. Hiába a tökéletes háttér, a realista, támogató közeg, a világraszóló tehetség, ez sajnos nem mindig elég. A labdarúgás mérhetetlen tragédiája ez. Mi volt ez megint az Európa Ligában? A becsület bajnokai ismét vereséget szenvedtek, köszönhetően a körülményeknek, és egy gonosz, romboló szándékú közellenségnek.

Csúszott a gyep a heves eső miatt, a szél is hülyén fújt, ráadásul a bíró is nyíltan Románia csillagai ellen fújt. Kell annál nagyobb bizonyíték, mint az ötödik gól előtti szituáció? A ravasz olaszok biztos valami alattomos módszerrel tették még csúszósabbá az ötös területét. Másképp nem fordulhatott volna elő, hogy két ilyen nagyszerű játékos, mint Vlad és Junior Morais kicsússzon a pályáról, majdnem leütve az oldalt felállított reklámtáblákat.

Annak az Immobilének még a szeme sem áll jól…

Viszont elég átlátszó a történet. Ki más állhatna az események hátterében, mint a CFR és annak galád vezére Pászkány Árpád? Ezek a bordómezesek lepaktáltak a rómaiakkal, zsebből megvették a bírót, fekete mágiával pedig elérték, hogy zuhogjon az eső. Mert ott támadnak, ahol tudnak, a hazai porondon évek óta szégyentelen bundázással érnek el sikereket. Jelenleg is ennek köszönhető vezető pozíciójuk.

De bízzunk benne, hogy majd jövő héttől a playoff-ban győzni fog az igazság, és a FCSB oda kerülhet ahová való, az első helyre.

véleményfutballFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Vélemény