2024. február 27. keddÁkos, Bátor

Vélemény

C-osztályból az Eb-re? A kijutási esélyek elég halványak Orbán Zsolt

C-osztályból az Eb-re? A kijutási esélyek elég halványak

Budapest és Bukarest társrendezője a 2020 nyarán esedékes labdarúgó Európa-bajnokságnak, a kontinens tíz másik városával, országával egyetemben. Ha már a szervezésből kivesszük a részünket, a magyar és a román válogatottnak is illene kijutnia a tornára. Hazai pályán játszani Eb-csoportmeccseket – soha vissza nem térő alkalomnak hangzik, csakhogy a selejtezősorozat dublini sorsolása után erre nem a legjobbak az esélyek.

Menni vagy maradni? – Sir Petrescu dilemmája Orbán Zsolt

Menni vagy maradni? – Sir Petrescu dilemmája

A kiszenvedett bajnoki cím után perpillanat az a legfontosabb kérdés a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatánál, hogy Dan Petrescu marad-e a vezetőedző. A klubelnök a román foci Sir Alex Fergusonját látja az egykori Chelsea-védőben, de reméljük Iuliu Mureșan egyáltalán nem gondolta komolyan a szezonzáró meccs előtti nyilatkozatát. A Kínába csalogatott mester által megkövetelt szigorúan defenzív futballból egy év is bőven elég volt, bele se merünk gondolni, milyen lenne, ha közel három évtizeden keresztül menedzselné a csapatot...

Két legenda, egy kókler – Szén Sándor írása Szén Sándor

Két legenda, egy kókler – Szén Sándor írása

Sokáig emlékezetesek maradnak a Bajnokok Ligája idei kiírásának negyeddöntői. Ennyi dráma, ekkora meglepetések régen születtek az európai kupában. Miután a lesajnált AS Roma háromgólos hátrányt ledolgozva ejtette ki a Barcelonát, a Juventus próbálkozhatott egy, talán ennél is nagyobb, csoda végrehajtásával. Döbbenetes módon a hosszabbításig úgy tűnt, karnyújtásnyira van ez a szinte emberfeletti teljesítmény, az Öreg Hölgy ugyanis 3–0-ra állt a Bernabeuban.

Nem lennénk most Mr. Leekens helyében Orbán Zsolt

Nem lennénk most Mr. Leekens helyében

Veszélyesen nehéz küldetés vár a magyar fociválogatott belga szövetségi kapitányára. A páros vereséggel debütáló Georges Leekens júniusban még keresgélheti az ideális játékrendszert és a legjobb összeállítást, de a szeptemberben startoló UEFA Nemzetek Ligájában már élesben, az Eb-szereplésért kell küzdeniük a fiúknak. Összehasonlítva, a Cosmin Contra által edzett román csapat sokkal felkészültebbnek tűnik az új sorozatra.

Tucatzenével szúrták ki a szemünket Szén Sándor

Tucatzenével szúrták ki a szemünket

A világ- és Európa-bajnokságok állandó és hangsúlyos körítése a torna hivatalos dala. Nagy hagyománya van a kifejezetten ezekre az eseményekre írt számoknak, amelyek nagyban határozzák meg a bajnokság hangulatát. Csakúgy, mint a hivatalos plakátok, a torna labdája, vagy a kabalafigura leleplezése, a hivatalos dal megjelenése is figyelemreméltó izgalmakat generál. A nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság dalát az amerikai popénekes Jason Derulo szállítja.