2024. március 29. péntekAuguszta

Kénytelen volt feladni az idei Dakart Gyenes Emánuel

 utolsó frissítés: 12:55 GMT +2, 2019. január 16.

Egy bukást követően Gyenes Emánuel kénytelen volt feladni a 2019-es Dakart. A szatmári motoros a nyolcadik szakasz elején esett, és megsérült a navigációs rendszere, valamint az alig pár hete eltört karja is. Gyenes Emánuel összetettben a 40. helyen állt hét szakasz után. Az idei Dakaron tíz szakaszt kell teljesíteni.

„Megpróbáltam a lehetetlen, nagyon közel álltam ahhoz, hogy valósággá váljon az, amit ígértem. A 2019-es Dakar nyolcadik szakasza korántsem úgy alakult, ahogy szerettem volna. A startot követően a motorosok 80 százaléka tíz versenyautó és öt versenykamion mögött indult, rendkívül nehéz volt a keréknyomok és a por miatt” – kezdi a hír bejelentését Gyenes a Facebook-oldalán.

Aztán bukott, bejegyzése szerint nem csak a Dakaron rendkívül fontos navigációs rendszere sérült meg, hanem a pár hete eltört jobb karját is rendkívül megviselte az esés. „Próbáltam továbmenni, de tíz kilométer után újra meg kellett állnom, mert nem bírtam tartani a karomat a kormányon. Tíz percet álltam, hátha tudom folytatni, de végül hívnom kellett a helikoptert” – írja Gyenes, aki azt is hozzáteszi, hogy jövőre erősebben és motiváltabban tér vissza a Dél-Amerikába.

A szatmári versenyző november végén, egy fotózás közben törte el a jobb karját, és emiatt kérdésessé vált az idei Dakar-ralin való részvétele, de végül mégis rajthoz állt.

Gyenes a kilencedik alkalommal vett részt a terepraliversenyen, és a 2009-es után ez a második Dakar, amelyet nem tud befejezni. A legjobb eredményt 2016-ban érte el, amikor a 14. helyen zárt összetettben. (hírszerk.)

Gyenes EmánuelDakar-rali
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek