2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A FCSB kamutizenegyessel sem tudott nyerni Clinceniben, továbbra is a CFR az első

 utolsó frissítés: 09:34 GMT +2, 2021. május 11.

Nagy lehetőség nyílt a FCSB előtt a Liga1-ben, miután a CFR hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Sepsi OSK ellen. A bukarestieknek az eddigi hat meccsből ötöt elvesztő Academica Clincenit kellett volna hazai pályán (pontosabban Gyurgyevóban) legyűrnie ahhoz, hogy visszavegye az elsőséget a tabellán. A PlayOff odavágóján egyébként sima, 2-0-s győzelmet aratott Toni Petrea csapata.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, húsz perc után már vezettek, amikor a jobblábas Darius Olaru 17 méterről ballal talált a hosszúba. Összesen 5 percet tartott a vezetés, Andrei Cordea egyenlített Popa jobb oldalról érkező beadása után.

A vicc a 36. percben kezdett vastagodni, amikor az ex-FCSB-s Raul Rusescu kapásból lőtt igen mutatós gólt a hosszúba, így az első félidő nagyon meglepő módon vendégvezetéssel ért véget.

A bukarestiek nem tudtak helyzeteket kialakítani a szünet után, de kaptak egy ingyen tizenegyest, az egyébként is sokat szimuláló Tănase dobta fel magát a tizenhatos szélén, a bíró pedig megette az esést. Mondjuk úgy, hogy ezt a büntetőt a másik oldal nem kapta volna meg. A sértett nem tudta értékesíteni a tizenegyest, de szerencséjére kétszer próbálkozhatott, Mladinovici játékvezető ugyanis újrarúgatta. A jelenleg érvenyes szabályzat szerint, a kapusnak az egyik lába a vonalon kell legyen a rúgás pillanatában, ezt általában nem veszik túl komolyan a játékvezetők, hagyva némi hibahatárt a hálóőröknek, a hétfői meccsen azonban 15-20 centiméteres „kihágásért” már járt az újabb lehetőség. Íme:


(kép: a Clinceni kapusának „kihágása”, forrás: screenshot a közvetítésből)

A pirosmezes gárda csak a meccs utolsó tíz percében volt jobb ellenfelénél, itt három helyzetet is sikerült kidolgozniuk, azonban sem Popescu, sem Radunovic, sem Olaru nem talált be. Mindent egybevéve magához képest pocsék teljesítményt nyújtott a FCSB, ahogy a CFR is, úgy tűnik ebben a szezonban nem a legjobb csapat fogja nyerni a bajnokságot, hanem a legkevésbé rossz. 

A rájátszás 8. fordulójának programja:
május 14., 17:30: Clinceni - Botoșani
május 15., 21:30: Craiova - CFR
május 16., 22:00: Sepsi - FCSB

Liga1, felsőházi rájátszás, 7. forduló

FCSB - Academica Clinceni 2-2 (1-2)

FCSB: Vlad - Crețu, Haruț, I. Cristea, Radunovic - Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru - Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
Cserepad: Straton, Simion, Nedelcu, Buziuc, Șerban, Perianu, Oaidă, Istrate, Niță
Edző: Toni Petrea

ACADEMICA CLINCENI: Ureche - F. Achim, Bilali, Patriche, Dobrescu - Cascini, Cebotaru - Ad. Popa, Chandarov, Cordea - R. Rusescu
Cserepad: Vâlceanu, Gardoș, Pashov, Moulin, Cr. Tănase, Markovic, Ventura, Pîrvulescu, Longher
Edző: Ilie Poenaru

gólszerzők: Olaru (21.), Tănase (56., 11-esből) ill. Cordea (27.), Rusescu (35.)

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek