2024. március 29. péntekAuguszta

Kellemetlen vereséget szenvedett Aradon a Sepsi OSK

 utolsó frissítés: 15:57 GMT +2, 2022. február 05.

A Liga1 24. fordulójában a Sepsi OSK Aradra látogatott, ahol Ionuț Badea először irányította az UTA-t Bálint László távozása után.

A Sepsinek nagyon kellett volna a három pont, hiszen egyrészt a rájátszáshelyek szempontjából közvetlen riválist győzött volna le, másrészt a hatodik helyen álló Craiova vélhetően veszíteni fog a CFR ellen, így felzárkozhatott volna az élmezőnyre.

Az első játékrészben kiegyenlített volt a játék, de nagyobb helyzetei az UTA-nak voltak, a 13. percben Laukzemisnek már csak Niczulyon kellett volna kifognia a gólhoz, a székely hálóőr azonban nagy bravúrral megmentette csapatát a találattól.

A 36. percben Ubbink elé került Roger beadása, a holland kitűnő helyzetből lőhetett, Niczuly azonban ismét nagyot védett. A Sepsi legnagyobb helyzete a 45. percben jött létre, Ștefănescu remek labdát adott középre, Luckassen viszont centikkel lemaradt róla.

A második félidő jó tempót hozott, de egyik csapat sem volt különösen veszélyes, köszönhetően a gyepnek is, amely az első játékrészben is rossz volt, a másodikban viszont egyenesen szörnyű. A mérkőzés egyetlen találata a 83. percben jött létre, Fofana kapitális hibájából Roger lőtt kapufát, a kipattanót pedig Miculescu a hálóba fejelte. Az UTA még lőhetett volna egyet Fofana újabb hibája után, Niczuly azonban védte Roger lövését.

A Sepsi a vereséggel a 10. helyre csúszott vissza, és a következő héten a Medgyest fogadja.

Liga1, 24. forduló

UTA – Sepsi OSK 1-0 (0-0)

UTA: Iacob - Baravykas, Erico DA Silva, Benga, Șliakov - Batha – Miculescu (Patlagica 86.), Roger, Ubbink, Dangubic (Medimorec 90.+1.) – Laukzemis (Otele 64.)
Cserepad: Balauru, Dima, Medjimorec, A. Mar, Otele, Mercioiu, Hrezdac, Isac, Patlagica 
Edző: Ionuț Badea

SEPSI OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, R. Ispas – Askovszki (Păun 58.), Éder, Aganovic (Fofana 75.) – Achahbar (Golofca 58.), Luckassen (Tudorie 75.), M. Ștefănescu (Damascan 88.)
Cserepad: Began, Vașvari, Tudorie, Fofana, A. Dumitrescu, Damașcan, Golofca, Păun, Bărbuț
Edző: Cristiano Bergodi

gólszerző: Miculescu (83.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek