2024. február 27. keddÁkos, Bátor

Brutális fordítás, dráma, űrtenisz, Nadal történelmet írt, megvan a huszonegyedik GS-trófea!

 utolsó frissítés: 16:54 GMT +2, 2022. január 30.

Rafael Nadal történelmet írt vasárnap, a 2022-es Australian Openen aratott győzelmével megszerezte 21. Grand Slam-trófeáját, amivel minden idők legeredményesebb teniszezőjévé vált.

A maratoni, öt és fél órán át tartó döntőt a 25 éves orosz, Danyil Medvegyev kezdte jobban, aki az első játszmát imponáló magabiztossággal 6-2-re nyerte, bár ehhez Nadal 16 ki nem kényszerített hibája is kellett. A spanyol a második szettben sem találta a játékát, el is vesztette, igaz ezt már rövidítésben.

A harmadik felvonás kiélezett volt, csak egyetlen adogatójáték „veszett el”, azt viszont a spanyol nyerte, így folytatódott a meccs. És micsoda játszma jött. A negyedik szettben fantasztikus labdameneteket láthattunk, az „üzemi hőfokon” égő manacori teniszező fantasztikus teniszt produkálva, kétszer breakelve, de adogatását csak egyszer elveszítve egyenlített.

A zárójátszma vége hihetetlen izgalmakat tartogatott, a spanyol korán breakelt, és előnyét egészen a legutolsó adogatójátékig meg is tartotta, ott azonban megremegett a kéz, egy kettőshiba megpecsételte az adogatójátékot, és ismét egyenlő volt az állás (5-5). Medvegyev nem tudott élni az „ajándékkal”, a 11. game elvesztése viszont azt jelentette, hogy Nadal ismét szerválhatott a 21. Grand Slamért, és másodszor nem hibázott, ellentmondást nem tűrően írt történelmet.

Australian Open, 2022, döntő

Rafael Nadal – Danyil Medvegyev 3-2 (2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5)

Borítókép: Australian Open Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek