2024. március 29. péntekAuguszta

Manchester City: 17 éves magyar játékost várnak orvosira pénteken

 utolsó frissítés: 18:46 GMT +2, 2022. január 27.

Pénteken orvosi vizsgálaton vesz részt az angol bajnok Manchester Citynél Vancsa Zalán, az MTK 17 esztendős futballistája.


Ezt a fiatal játékos erősítette meg az m4sport.hu oldalnak adott interjújában. Amennyiben ezen sikeresen átestik, akkor sajtóértesülések szerint az angol klubot működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a játékjogát.    
Vancsa Zalánnal - akinek édesapja, Vancsa Miklós közel háromszáz élvonalbeli mérkőzést játszott - decemberben vette fel a kapcsolatot City Football Group, majd négy-öt megbeszélést követően januárban állapodtak meg egymással a felek.
A labdarúgó édesapja, Vancsa Miklós hozzátette, Milan Holub, a Manchester City vezető játékosmegfigyelője 18 hónapon át követte fia teljesítményét és találkozásukkor azt mondta: "Uram! A fia Európa egyik legnagyobb tehetsége!"


A City Football Group számos klubot működtet világszerte. A Manchester City az anyaegyesület, Európában még a francia élvonalbeli Troyes, a spanyol másodosztályú Girona és a belga másodosztályú Lommel tartozik a holding tulajdonába.
"Egy UEFA-szabályozás miatt akár két hónapig is eltarthatna, amíg megkapom a játékengedélyem, így azt az utat tartottuk ideálisnak, ha a következő fél évet még az MTK-nál töltöm kölcsönben, nyáron pedig a City Groupon belül valamelyik csapathoz kerülnék" - mondta Vancsa Zalán, aki megjegyezte, "a Citynél úgy látják, nyártól a belga Lommel lenne a legmegfelelőbb számomra, ott kell fejlődnöm és játszanom hétről-hétre."
Az MTK nevelése 2021 áprilisában, 16 évesen és 5 hónaposan debütált az NB I-ben, októberben meghosszabbította szerződését a klub, tíz bajnokin és két kupameccsen lépett pályára a szezon első felében, ezeken két gólt szerzett. Ősszel Európában is felhívta magára a figyelmet: az UEFA Ifjúsági Ligában a Sparta Praha és a KRC Genk elleni két-két mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt ért el.

mti./hírszerk.

Borítókép: Vancsa Zalán Facebook-profil

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek