2022. aug. 15. hétfõMária

Sakk: Újabb bravúr Rapport Richárdtól, legyőzte a vb-döntős Caruanát

 utolsó frissítés: 22:52 GMT +2, 2022. január 26.

Rapport Richárd kitűnően teljesít a hollandiai Wijk aan Zeeben rendezett Tata Steel mestertornán, amint arról tájékoztattuk olvasóinkat, legyőzte a címvédőt és az indiai csodagyerek Praggnanandhaat is.

A világbajnok ellen a katalán megnyitásban alulmaradó szombathelyi szupernagymester, szerdán a világranglista negyedik helyezettje, a 2018-ban világbajnoki döntőt játszó Fabiano Caruana ellen vezette a sötét bábukat. Az angol megnyitás Mikénas-Carls szicíliai változatában előnyös pozícióra tett szert a középjátékban, majd fórját győzelemre váltotta.


(A szerdai játéknap közvetítése, a világ legnagyobb sakkoldalának, a Chess.com Youtube-csatornáján)

Rapport a győzelem után hat ponttal a negyedik helyre jött fel, egy pontra a listavezető Carlsentől. A szupertornából már csak 3 forduló van hátra, Richárd következő ellenfele a 12. helyen álló, elég rossz formában levő orosz szupernagymester, Danyiil Dubov lesz.

A verseny élmezőnyének állása: 1. Magnus Carlsen (norvég) 7 pont, 2. Anish Giri 6.5 pont 3. Shakrijar Mamedjarov (azeri) 6 pont, 4. RAPPORT RICHÁRD 6 pont 5. Santosh Gudzsrathi Vidit 5.5 pont 6. Andrej Jeszipenko 5.5 pont, 7. Szergej Karjakin 5.5 pont

Borítókép: Tata Steel Chess Twitter-csatorna

Fabiano CaruanasakkRapport Richárd
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek