2022. január 24. hétfõTimót

Australian Open: Fucsovics Lajovics ellen kezd, nehéz ellenfeleket kaptak a hölgyek

 utolsó frissítés: 17:13 GMT +2, 2022. január 13.

A 39. helyen kiemelt Fucsovics Márton, Dusan Lajovics ellen kezd az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar sportoló eddig kétszer mérkőzött meg szerb ellenfelével, mindkétszer 2021-ben. A dohai és dubaji tornán is a Marci becenévre hallgató játékos nyert. A pozitív mérleg mellett is külön bizakodásra ad okot, hogy mindkét tornát kemény borításon játszották, akárcsak az év els Grand Slamjét.

A hölgyek nem voltak ilyen szerencsések, Udvardy Panna a korábbi világelső és kétszeres GS-győztes Viktorija Azarenka ellen teniszezik, Bondár Anna pedig a világranglista 11. helyezettjét, Anasztaszija Pavljucsenkovát kapta ellenfeléül.

Udvardy a Magyar Teniszszövetség honlapja szerint a következőket mondta a sorsolásról:
„Nem titkolom, könnyebb első fordulót vártam, ugyanakkor örülök, hogy ilyen nagy névvel játszhatok és vele mérhetem össze a tudásom. Már gyerekkoromban is figyelemmel követtem Azarenka játékát. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ellene debütálhatok egy Grand Slam-tornán. Minden percét igyekszem majd élvezni a meccsnek, és hiszem, hogy őt is képes vagyok legyőzni. Igyekszem a saját játékomat játszani majd, és küzdeni az utolsó pillanatig”

Gálfi Dalma harmadik magyar hölgyként szerepelhetett volna a főtáblán, azonban csütörtökön búcsúzott a selejtezős küzdelmektől, miután rendkívül szoros meccsen, tie-breakben kapott ki Indy de Vroomtól.

Borítókép: Fucsovics Márton Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek