2022. január 24. hétfõTimót

A CFR ingyen engedte el játékosát a holland elsőosztályba

 utolsó frissítés: 12:07 GMT +2, 2022. január 09.

A CFR Facebook-közleményben adta rajongói tudtára, hogy a nyáron szerződtetett, holland elsőosztályú tapasztalattal rendelkező Anas Tahirit elengedte az Eredivisiében felsőházra hajtó Heerenveen csapatához.

Tahiri nyáron igazolt a Liga1 regnáló bajnokához, azonban csak Marius Șumudică csapatában számított alapembernek, Dan Petrescutól egyetlen percet sem kapott, sem a bajnokikon, sem a Konferencia Ligában. A holland játékos 80 percet játszott a Craiova ellen a Román Kupában, ez volt az egyetlen alkalom, amikor tétmeccsen pályára lépett Petrescu alatt.

A holland bajnokság lényegesen komolyabb színvonalat képvisel, mint a román élvonal, az ötödik helyén áll az az Alkmaar például, amelyik csoportelsőként jutott tovább abból a Konferencia Liga-csoportból, amelytől a CFR négy szerzett ponttal csoportutolsóként kiesett. Nem mellesleg a holland együttes oda-vissza verte a Liga1-et nagy fölénnyel vezető kolozsvári gárdát.

Anas Tahirival 2024 júniusáig kötött szerződést a Heerenveen, amely 18 forduló után 25 ponttal áll, négy pontra a Konferencia Liga-rájátszástól. A CFR következő mérkőzésére január 23-án kerül sor, Deacék a FCSB ellen játszanak, idegenben.

Borítókép: CFR 1907 Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek