2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Szoboszlai góllal és gólpasszal segítette a három magyarral felálló Lipcsét - Videó

 utolsó frissítés: 18:28 GMT +2, 2022. január 08.

A Bundesliga 18. fordulójában ismét „szokásos” felállásában lépett pályára az RB Leipzig, a halvány szezont futó fehérmezesek a Szalai Ádám nélkül felálló Mainzot fogadták a Red Bull Arénában.

A két ccsapat első idei összecsapását a Mainz nyerte, a pontokon kívül is volt tehát miért küzdenie Dominikéknak. A hazaiak helyzetét tíz hiányzó nehezítette, a vendégektől öten voltak a maródiak listáján. Az első gólt André Silva lőtte tizenegyesből a 21. percben, miután Hack mezőnyjátékos létére kézzel ütötte ki a gólba tartó labdát.

A második félidő Szoboszlai-találattal indult, aki előbb összejátszott Nkukuval, majd 12 méterről a jobb felsőbe lőtt. A magyar válogatott támadójának ez volt a 4. gólja a Bundesliga aktuális kiírásában. Az 57. percben Li Dzse Szung révén szépített a Mainz, egy perc múlva viszont ismét kétgólos előnyben voltak Gulácsiék, Szoboszlai „visszaadta a kölcsönt” Nkukunak és a gólpasszt adók listájára is feliratkozott.

A 61. percben a lényegi kérdések eldőltek, André Silva második találatával 4-1-re változtatta a találatok mérlegét, a három gólos hátrány pedig ledolgozhatatlannak bizonyult  a Mainz számára.

Bundesliga 18. forduló

RB Leipzig–Mainz 4–1 (1–0)

RB Leipzig: Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Klostermann, T. Adams, Kampl, Angelino – Szoboszlai – A. Silva (Novoa, 68.), Y. Poulsen (Nkunku a szünetben)
Vezetőedző: Domenico Tedesco

Mainz: Zentner – Widmer, Hack, S. Bell – Brosinski, Boetius (Barreiro, 64.), Stach, Li Dzse Szung, Caricol – Burkhardt (Németh D., 64.), Onisiwo
Vezetőedző: Bo Svensson

Gólszerző: André Silva (21. – 11-esből, 61.), Szoboszlai (47.), Nkunku (58.) ill. Li Dzse Szung (57.)
Piroslap: Hack (19.)

Borítókép: RB Leipzig Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek