2024. március 29. péntekAuguszta

Az FIA elutasította a Mercedes fellebbezését, Verstappen mégsem tekinthető hivatalosan világbajnoknak

 utolsó frissítés: 22:29 GMT +2, 2021. december 12.

Max Verstappen nyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat, a Mercedes azonban óvást nyújtott be az eredmény ellen a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA). 

Az FIA és a csapatok képviselői megtárgyalták az eseteket, a versenybírák arra jutottak, hogy nem büntetik Verstappent az előzés miatt, mivel amikor a biztonsági autónak el kellett hagynia a pályát, a holland versenyző már nem volt Hamilton előtt, így lényegében semmilyen módon nem befolyásolta szabálysértéssel a versenyt.

Az FIA a másik ügyben is elutasította a fellebbezést, mondván: a 48.13-as pont elsőbbséget élvez a 48.12-es ponttal szemben, tehát ha a biztonsági autót kihívják a boxutcába, akkor ki kell mennie, függetlenül attól, hogy a lekörözött versenyzők mikor vették vissza a körüket.

A Mercedes azt is kérte, hogy az utolsó két kört ne vegyék figyelembe az eredményhirdetéskor, ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy Lewis Hamilton nyeri a világbajnokságot. Az FIA ezt elutasította és úgy indokolt, hogy a versenytáv lecsökkenését nem támogatja. A szövetség közleményében felhívja a figyelmet arra is, hogy a versenyfelügyelők döntései ellen van lehetőség fellebbezni a következő 72 órában, és mivel a Mercedes ezt minden bizonnyal meg fogja tenni, így tehát Max Verstappen nem tekinthető hivatalosan világbajnoknak.  

Borítókép: Max Verstappen Facebook-oldal

Forma-1MercedesMax VerstappenRed Bull Honda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek