2024. március 29. péntekAuguszta

Női kézilabda-vb: Megérkezett Llíriába a magyar válogatott

 utolsó frissítés: 17:15 GMT +2, 2021. december 01.

A magyar női kézilabda-válogatott kedden megérkezett Párizsból Valenciába, a szerdán kezdődő világbajnokságra.

A csapat elfoglalta szállását, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány este már edzést is tart az E csoport küzdelmeinek otthont adó llíriai sportcsarnokban.
A magyar szövetség tájékoztatása szerint Holanek Zoltán erőnléti edző Párizsban maradt, mivel az utolsó koronavírustesztje pozitív lett, ám folyamatosan tartja a kapcsolatot a szakmai stábbal. Valamennyi játékos és minden további stábtag negatív teszteket produkált Franciaországban és Spanyolországban is.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok múlt pénteken 33-28-ra, vasárnap pedig 29-28-ra kikaptak az ötkarikás címvédő francia válogatott vendégeként felkészülési mérkőzésen. A világbajnokság csoportkörében a magyar együttes csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal találkozik, egyaránt 20.30-tól.
Mind a nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe.

mti./hírszerk.

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldal

kézilabdanői kézilabda-vb
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek