2022. január 24. hétfõTimót

Könnyed győzelmet aratott a CFR a sereghajtó ellen - Videó

 utolsó frissítés: 22:37 GMT +2, 2021. november 29.

Öt percig bírta az Academica Clinceni kapott gól nélkül a CFR ellen, a Liga1 17. fordulójának zárómeccsén, az aktuális listavezető és a sereghajtó találkozóján.

Dan Petrescu némi meglepetésre Costachéval, Sackóval és Sigurjónssonnal állt fel, örömteli „fordulat”, hogy a csapat ifije, ismét a kitűnően és megbízhatóan teljesítő Hindrich Ottó volt. A 19 éves hálóőrtől óriási fegyvertény, hogy folyamatosan játszik egy kulcsposzton.

Az első félidőt egy szóval le lehet írni: lefocizás. A CFR mindenben jobb volt, mint a Clinceni, sokkal jobb védekezés, egy klasszissal jobb középpálya és nagy kedvvel és eredményesen futballozó támadósor. A hatodik perces Costache-gól megadta az alaphangulatot, Sigurjónsson 29. perces találata pedig bebiztosította a győzelmet.

A második játékrész csak azért nem fulladt unalomba, mert Dan Petrescu nem fogta vissza csapatát, a Clinceni pedig „minden mindegy” alapon megpróbált visszajönni a meccsbe. A CFR több helyzetet is elpuskázott, Omrani hagyta ki a legnagyobbat, de Debeljuh és Păun előtt is adódott lehetőség.

A kolozsváriak teljesen megérdemelten nyertek - tulajdonképpen a Clincenire nézve hízelgő az eredmény - és nyolc pontra növelték előnyüket a FCSB előtt. A következő fordulóban a CFR a Chindiához látogat.

Liga1, alapszakasz, 17. forduló

CFR – Academica Clinceni 2-0 (2-0)

CFR: Hindrich - Susic, Bouhenna, Cestor, Fl. Ștefan – Deac (Gîdea 87.), Boateng, Sigurjónsson (Păun 69.) – Sacko (Debeljuh 69.), Omrani (Chipciu 78.), Costache (Bordeianu 78.)
Cserepad: Letica, Manea, Graovac, Bordeianu, Chipciu, Păun, Gîdea, Debeljuh, Alibec 
Edző: Dan Petrescu 

Clinceni: Ureche - Pashov, Bilali, Patriche, Holzmann – Cascini (Filip 69.), Chandarov (Dumitrache 84.) - R. Ion, Gavra (Cioiu 69.), De Amorim (Goma 87.) - Vellios 
Cserepad: Păun, Achim, Cioiu, Ioniță, Dumitrache, Ștefan, Goma, Filip 
Edző: Ionuț Chirilă 

gólszerző: Costache (5.), Sigurjónsson (26.)

Borítókép: CFR Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek