2022. január 24. hétfõTimót

Nagy bravúr a Davis-kupában! Piros Zsombor legyőzte Millmannt!

 utolsó frissítés: 14:29 GMT +2, 2021. november 27.

A Davis-kupa világdöntőjének D-csoportjában Magyaroroszág Ausztráliával csap össze. A szigetországiak válogatottja lényegesen jobb erőkből áll, mint a magyar nemzeti csapat, ezt bizonyítja az is, hogy top100-as játékost cseréltek le másik top100-asra. A horvátok ellen Gojotól vereséget szenvedő Popyrint John Millmann váltotta.

A 22 éves Piros Zsombor a világranglista 282. helyét foglalja el, az elmúlt hetekben karrierje során először tudott a top300-ba kerülni, így jóval esélytelenebbként várhatta a Millmann elleni összecsaptást. A budapesti játékos nem ijedt meg a feladattól, az első szettben rögtön breakelte Millmant, akinek komoly erőfeszítésébe került tartani a lépést, az energikusan és nagyon motiváltan játszó magyarral. Az ausztrál időben összekapta magát, amiben komoly szerepe volt Piros egyre idegesebb játékának és megnyerte az első szettet.

A második játszmában Piros ismét rögtön breakelt, majd elvesztette adogatását. 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ott azonban Millmann megingott, így Piros a szettért, és ezzel az egyenlítésért szerválhatott. A brisbane-i játékos mindent megtett, breaklabdához is jutott, Piros azonban nem hagyta, nem engedte kicsúszni a keze közül a második játszmát és két deuce után egyenlített.

A harmadik szettben három game után Piros vezetett, de úgy, hogy senki nem tudta megnyerni a saját adogatását. A magyar teniszező innentől csak a fór megtartására figyelt, nem támadta vehemensen ellenfele adogatását, viszont nagyon figyelt a sajátjára. A 9. játékban aztán Millmann elvesztette a hitét és újabb szervagame-et ajándékozott az ellenfelének, így Piros óriási meglepetésre megnyerte a meccset.

A második meccsen Fucsovics Márton Alex De Minaur ellen lép pályára. 

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ, (16 000 000 font, kemény pálya)
D-CSOPORT
Magyarország–Ausztrália 1–0 (egy meccs után)
Piros–Millman 4:6, 6:4, 6:3

Borítókép: Magyar Tenisz Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek