2022. január 24. hétfõTimót

Cinikus bunkerfoci rabolt pontot a Sepsitől - videó

 utolsó frissítés: 18:32 GMT +2, 2021. november 28.

Nem a Csíkszeredai FK az egyetlen székely csapat, amelyik szombaton „felülről” játszott döntetlent, a Sepsi OSK is 0-0-s döntetlent játszott. A piros-fehér gárda a Chindia Târgoviște együttesét fogadta a román élvonal 17. fordulójában.

A szentgyörgyieknek kapóra jött a sportot érintő járványügyi korlátozások részletes feloldása, hiszen így nem kellett zárt kapuk mellett játszaniuk. A szurkolók jelenléte jól jött, hiszen az ellenfél a Liga1 legnihilistább futballját játszó Chindia volt. A târgoviștei csapat általában nem akarja megnyerni a meccseit, egyszerűen tartja a döntetlent és várja, hogy az ellenfél hibázzon.

A Sepsi ennél jóval nagyravágyóbb, és ez látszott a találkozón is, csak Bergodi tanítványai akarták a három pontot. A vendégek jobbára a saját tizenhatosukon belül védekeztek, a sportszerűtlenség határait súrolva rugdosódtak és nem akartak semmit. A Sepsi Luckassen becserélése után sem volt képes áttörést elérni, a támadónak két lövése is volt, de a védők blokkolni tudtak.

A meccs egyik slusszpoénja, hogy a két csapat kedd este a négy közé jutásért játszik a Román Kupában.

Liga1, alapszakasz, 17. forduló

Sepsi OSK–Chindia Târgoviște 0–0

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Eder González, Păun – Askovszki (Bărbuț, 86.), Achahbar, Ștefănescu (Golofca, 60.) – Csuncsukov (Luckassen, 71.) 
Edző: Cristiano Bergodi

Chindia: Căbuz – Martac, Iacob, Celea, Rumpullaku – Jipa, Dulca, Kocic, Popadiuc – Popa, Florea, Edző: Emil Săndoi

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek