2021. december 9. csütörtökNatália

Sima Sepsi-siker, kikapott a kiesőjelölt Clinceni - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 19:43 GMT +2, 2021. november 19.

A Liga1 16. fordulójában a Sepsi OSK a Clinceni együtteséhez látogatott. Cristiano Bergodi csapata a hatodik helyhez képest tetemes, 11 pontos hátránnyal kezdte meg a „retúrok szakaszát”, így mindenképpen nyernie kellett az élvonal legrosszabb csapata ellen. A szentgyörgyi klub esélyeit javította, hogy a mérkőzést nézők nélkül rendezték.

Bergodi tanítványai irányították a teljes meccset, a 40. percben, a világbajnokság pótselejtezőire Észak-Macedónia válogatottjával eljutó Askovszki beadása Păun elé pattant, aki könnyedén lőtt Ureche mellett a hálóba. A második félidőben ismét Askovszki akciójának kipattanóját értékesítette a Sepsi, a 66. percben Ștefănescu talált be.

A Sepsi teljes kontroll alatt tartotta a meccset a kilencven perc során, jobban játszott ellenfelénél, és megérdemelt győzelmet aratott. A Clinceni egyetlen egyszer sem tudta zavarba hozni a vendégek védelmét, a kiesőjelölt gárda egy lövéssel fejezte be a meccset, az az egy sem talált kaput. Az OSK 13 lövéséből hét is a kapu felületére ment, nem kérdés, hogy klassziskülönbség volt a csapatok védelme között.

A 10. helyre lépő székely klub jövő héten a Chindiát látja vendégül.

Liga1, alapszakasz, 16. forduló

Academica Clinceni – Sepsi OSK 0-2 (0-1)

Clinceni: Ureche - Pashov, Bilali, Gardoş(Csandarov, 73.) , Pîrvulescu (Cioiu, 53.) -Ventura, Moulin - Ion, Cascini, De Amorim  (Velliosz, 46.) - Omoh (Dumitrache, 77.)
Cserepad: Păun, Chandarov, Gavra, Vellios, Cioiu, Dumitrahce, Goma, Filip
Edző: Ionuț Chirilă

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Eder González, N. Păun – Askovszki (Aganovic, 73.), Achahbar, Ștefănescu (Golofca, 73.) – Luckassen (Csuncsukov, 79.),
Cserepad: Began, Tamaş, Ţincu, Csuncsukov, Aganovic, Golofca, Dragomir, Fofana, De Sousa
Edző: Cristiano Bergodi

gólszerzők: Păun (40.), Ștefănescu (66.)

Borítókép: illusztráció, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek