2024. március 29. péntekAuguszta

Aranycsapat Testület: megemlékezés Puskás Ferenc halálának 15. évfordulóján

 utolsó frissítés: 09:41 GMT +2, 2021. november 18.

Puskás Ferenc halálának 15. évfordulója alkalmából az Aranycsapat Testület megemlékezést tartott a világhírű labdarúgó sírjánál a Szent István Bazilika altemplomában szerdán.


"Puskás Ferenc a legismertebb magyar, nevét mindenhol ismerik, a magyarsággal azonosítják" - kezdte megemlékező beszédét Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, majd felidézte a 15 évvel ezelőtti, Puskás Ferenc halálát követő időszakot.
"December 7-én hozták ide a Bazilikába a testét és ravatalozták fel. Az első órában a közjogi méltóságok hajthattak fejet a koporsónál. A Legfelsőbb Bíróság elnökeként ötödik lettem volna a sorban, ám a ceremóniát intéző kegyeleti bizottság elnöke, Schmitt Pál értesített, hogy az államfő után másodikként tiszteleghetek a ravatalnál" - osztotta meg személyes emlékét Lomnici Zoltán, majd kitért az Aranycsapat Testület létrehozására: Puskás Ferenc születésnapján, április elsején hirdette meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Aranycsapat Emlékév Testület megalakulását, és azóta ápolják a legendás labdarúgócsapat emlékét.
"Sok olyan sportoló van a világon, akiről utcát, teret neveztek el, mert az emberek felnéznek a kiemelkedő személyiségekre, őrzik az emléküket. Ám mi magyarok azt is elmondhatjuk, hogy van olyan sportolónk, akiről bolygót neveztek el: Puskás Ferenc" - mondta Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke. Hozzátette, hogy a Száguldó őrnagy a világ futballjának ma is az egyik legismertebb alakja.
Ezt követően méltatta Puskás Ferenc pályafutását, felidézte a magyar színekben és a Real Madridban elért sikereit, góljait.
"Hazaszeretet, munka, alázat és szorgalom jellemezte őt és az Aranycsapat tagjait. Puskás Ferenc örök példakép a fiatalok és minden ember számára" - hangsúlyozta Bajkai István, majd Lomnici Zoltánnal közösen koszorút helyezett el Puskás Ferenc sírjánál.

mti./hírszerk.

Borítókép: Puskás Ferenc hivatalos Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek