2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Pontot veszített a FCSB és a Craiova, tovább nőtt a CFR előnye

 utolsó frissítés: 11:39 GMT +2, 2021. november 08.

A román labdarúgó-bajnokság élvonalának 15. fordulójában a FCSB a Voluntari együtteséhez, az Universitatea Craiova pedig a Farulhoz látogatott. Mivel a CFR tükörsimán verte a Dinamót mindkét csapatnak nyernie kellett, hogy egyébként is nagy hátránya ne nőjön tovább.

Vasárnap a Craiova meccsét rendezték leghamarabb, a 15:30-kor kezdődő találkozón viszont nem sok oka volt örülni a vendégeknek. Az első félidőben a vendégek sokkal jobban és veszélyesebben fociztak, gólt viszont nem szereztek, Gustavo, Markovic és Ivan is kihagyta helyzetét.

A hazaiak első kaput találó lövésére az 54. percig kellett várni, utána viszont veszélyes kontrákat vezettek a konstancaiak, a 17 éves Radoslavescu révén összehozták a meccs helyzetét, Petre révén pedig értékesítették, így teljesen érdemtelenül ugyan, de megnyerték a meccset.

Míg a Craiovának meg lehet az a vígasza, hogy jobb játékkal veszített, a FCSB inkább örülhet az egy pontnak, amit sikerült elhozni a Voluntari otthonából. A 9. percben Vladnak nagyot kellett védenie Nemec lövésénél, bár a FCSB ezt követően kialakított egy-két lehetőséget, komoly veszélyt nem jelentett. A második játékrészben szinte csak a Voluntarinak voltak helyzetei, Vladnak többször is ki kellett húznia csapatát a bajból.

A Liga1-et vezető CFR immár nyolc pontos előnnyel vezeti a tabellát a FCSB előtt, a Craiova tizenegy pontos hátrányban van, egyelőre semmilyen jel nem mutat arra, hogy a zsinórban négy bajnoki címet nyerő Vasutas ne nyerné meg az ötödiket is.

Liga1, alapszakasz, 15. forduló

Farul – Univ. Craiova 1-0 (0-0)

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer – Purece (Grameni 66.), Artean, Ciobanu (Radoslavescu 76.) – Ganea (Fernandes 70.), Jefte (Petre 76.), Pitu (Boboc 66.)
Cserepad: Brănescu, Boboc, Dănuleasa, Bua, Grameni, Radoslavescu, Ely, Sali, Ad. Petre
Edző: Gheorghe Hagi

CSU Craiova: Pigliacelli – Căpățână, Găman, Screciu, Bancu – M. Bălașa (Crețu 66.), Nistor (Ivanov 78.) – Gustavo (Cîmpanu 59.), Houri (Baiaram 78.), Ivan - Markovic (Koljic 59.)
Cserepad: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, Vînă, Baiaram, Al. Crețu, Ivanov, Cîmpanu, Koljic
Edző: Laurențiu Reghecampf

gólszerző: Petre (77.)

Voluntari – FCSB 0-0

Voluntari:  M. Popa - Miranda, Tamaș, Armaș  - Costin (Lopes 54.), Rață (Tavares 88.), Droppa, Meleke, Briceag - I. Gheorghe (Fülöp 90.+3.), Nemec
Cserepad: Râmniceanu, Vlad, Achim, Tavares, Ilie, Merloi, Fülöp, Lopes, Paraschiv
Edző: Liviu Ciobotariu

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Haruț (Popescu 77.) - Șut (Perianu 85.), Oaidă, Fl. Tănase - Olaru (Gheorghe 66.), Budescu (Keșeru 66.), Oct. Popescu (Cordea 85.)
Cserepad:  Straton, Miron, Ov. Popescu, V. Gheorghe, Keșeru, Dumiter, I. Stoica, Musi, Cordea
Edző: Edward Iordănescu

Borítókép: Voluntari Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek