2021. december 9. csütörtökNatália

Bundesliga: Novothny Soma vezető gólt szerzett a Hoffenheim ellen

 utolsó frissítés: 11:22 GMT +2, 2021. november 08.

Három hete bemutatkozott, most pedig már gólt szerzett Novothny Soma a német Bundesligában. A magyar játékos a Vfl Bochumba állt be, és két perc alatt gólt szerzett a Hoffenheim ellen.

A Bundesliga 11. fordulójában a Bochum megszerezte 4. győzelmét, és elmozdult a kiesőzónából. A játékos boldogan értékelt a Nemzeti Sportnak:

„Egész héten azt éreztem, ezen a meccsen lehet valami. Az edzésgyakorlatok során jól ment a játék, sok gólt szereztem, volt önbizalmam. És számos támadás volt, amelynél Milos Pantovics beadása után szereztem gólt, így amikor hozzá került a labda, éreztem, mikor és hova adhatja be. Érzékeltem, a kapu melyik része üres, arra figyeltem, hogy próbáljam arrafelé irányítani a labdát. Hihetetlen, leírhatatlan érzés volt, aztán gyorsan jött a kijózanodás: a VAR visszanézi az akciót. Megijedtem, mert a támadásunk során éreztem, az első beadásra mozdulva lesen voltam, de nem akartam akkor játékba avatkozni, ezért bizakodtam, ezt látják majd a játékvezetők is. Szerencsére igen, és bár a vizsgálódás életem leghosszabb két perce volt, utólag nem bánom: kétszer is átélhettem az euforikus gólörömöt.”

A következő fordulóban a Bochum a Ferencváros Európa Liga-csoportjában szereplő Bayer Leverkusen együttesével találkozik.

Borítókép: Vfl Bochum Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek