2021. december 9. csütörtökNatália

Becali labdabirtoklást akar, nem meccset nyerni, távozik Iordanescu?

 utolsó frissítés: 17:16 GMT +2, 2021. október 19.

Amint arról tájékoztattuk kedves olvasóinkat, Gigi Becali két hónapja Edi Iordănescut nevezte ki Dinu Todoran helyére. Az új edző szerződésében érdekes záradékok is voltak, például, hogy Iordănescu egyoldalúan felbonthatja, amennyiben a juhászból lett futballtulaj róla, vagy játékosairól beszél a sajtóban.

Bár a börtönviselt milliárdos két hónapig tartotta magát a szerződéshez, október 19-én azonban nem tűrtőztette magát és kritizálta a trénert:

„Nincs feszültség Becali és Edi között, Azt kérdezték, hogy meg vagyok-e elégedve a játékkal, és mondtam, hogy nem. Ha azt mondtam volna, hogy igen, akkor hazudtam volna. Nem olyan volt a játék, hogy tetszedjen nekem.

Engem a labdabirtoklás érdekel akkor is, amikor nyerek. Ezt mondtam minden edzőmnek, még Edinek is. Azt akarom, hogy nálam legyen a labda, ez az óhajom. Nem akarom megnyerni a bajnokságot! Azt akarom, hogy nálam legyen a labda. Én vagyok a tulajdonos, a labdát akarom!”


(forrás: FCSB Facebook-oldal)

Én futballt csinálok és az a parancsom, hogy nálam legyen a labda. Nálam a labda, de nem nyerem meg a meccset? Nem érdekel. 0-0-t akarok, de a labda legyen nálam. Nem akarok 1-0-ra nyerni úgy hogy az ellenfélnél van a labda. Én nem akarom azt. Mi a baj? Nekem az tetszik, ami szép és jó az életben.

Edi is megharagudott, aki nem látta az adást. Azt mondtam, hogy nem vagyok elégedett a játékkal, de nincs bajom ezzel, mert visszajön Tănase, Coman és Octavian Popescu. Ők megoldják, hogy nálam legyen a labda. Edi számára Tănase, Coman és Budescu a legfontosabb. Az én listámon, hogy azt játsszuk, amit akarok, Tănase és Coman van.

Ha a labda nem lesz nálam, elégedetlen leszek. Nem számít, hogy ki az edző” (gsp)

Ezek a mondatok bőven elégnek bizonyulhatnak ahhoz, hogy Edi Iordănescu egyoldalúan felmondhassa a szerződést, de vajon a CFR ex-trénere lemond-e a 15.000 eurós havi apanázsról? Többet is veszíthet ráadásul, hiszen amennyiben nem ő mond fel, hanem kirúgják, a szerződés szerint 500.000 euróra jogosult. Érdekes, hogy Becalinak pont most „gurult el a gyógyszere”, hiszen a FCSB az elmúlt hat tétmeccséből mindet megnyerte. A fejleményekről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Borítókép: FCSB Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek