2021. december 9. csütörtökNatália

Erste Liga: Székelyek az élen, a Csíkszereda a DEAC-ot, a Gyergyó a DVTK-t verte

 utolsó frissítés: 09:56 GMT +2, 2021. október 18.

Mindkét székely csapat nyert az Erste Liga vasárnapi játéknapján, a Sportklub a DEAC-ot látta vendégül, a Hokiklub pedig a DVTK-t fogadta.

A Csíkszereda két harmad alatt eldöntötte a meccsét, az elsőben csak Fodor talált be, a másodikban viszont beindult a henger, és Sofron két találata mellett Szkacskov és Salló is gólt lőtt, így a záróetap előtt ötgólos volt a hazai előny. A végére kiengedett kicsit a Sportklub, a zárófelvonást 3-1-re vesztette el, de ez nem osztott, nem szorzott. A Csíkszereda az elmúlt öt meccséből négyet megnyerve az Erste Liga 2. helyén áll.

Az Erste Liga jelenlegi listavezetője, a Gyergyói HK, sokkal kiélezettebb meccset vívott a rájátszásért hajtó DVTK-val. Az első fórt ugyan egyik csapat sem lőtte be, de a jobb játékot a Hokiklub mutatta, amely a játékrész végére Orban és Vincze találatával kétgólos elkőnyre tett szert. A második felvonásban Elgestal révén szépítettek a miskolciak, és aligha hitte volna bárki, hogy ez lesz a találkozó utolsó gólja, mégis ez történt. A csapatok sorban hagyták kihasználatlanul az emberelőnyös szituációkat, a Jegesmedvék mindent megtettek az egyenlítésért, de betalálniuk nem sikerült. A Gyergyói HK-nak ez volt a hetedik győzelme zsinórban.

Mindkét székely csapat tíznapos búcsút vesz az Erste Ligától, a szünetben a román bajnoki kötelezettségeknek tesznek eleget. A HK október 28-án ismét a DVTK-val mérkőzik meg, ezúttal idegenben, a Sportklub pedig a Győri ETO vendége lesz.

Borítókép: Gyergyói HK - Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek