2021. december 9. csütörtökNatália

A Voluntari rossz vendég volt a Sepsi stadionavatóján

 utolsó frissítés: 19:41 GMT +2, 2021. október 16.

Nagy napra ébredt Sepsiszentgyörgy és a Sepsi OSK, hiszen a székely klub története során először játszott tétmeccset a vadontúj Sepsi Arénában. Az új otthon mellett új edzőt is avatott a klub, a tíz meccsen mindössze egy győzelmet elért Leo Grozavu helyett, Cristiano Bergodi irányította a piros-fehéreket.

Az első félidőt a Voluntari kezdte jobban, a Sepsi játékosai nem találták a ritmust, ami nem is meglepő, figyelembe véve, hogy nem a megszokott hazai környezetben játszottak és az új tréner négyvédős rendszerét is először próbálták ki tétmeccsen. Ami elsőre szembetűnő volt, hogy Bergodi a tamadásépítésben kulcsszerepet szánt annak az Achachbarnak, aki Grozavunal „csak egy volt a sok játékos közül”. A Sepsi beadásai nem működtek az első félidőben, dominálni csak az utolsó bő tíz percben tudott a csapat, így Costin 22. perces találata félidei vezetést ért a vendégeknek.

A második félidő Sepsi-fölénnyel indult, lényegesen jobban futballozott a Bergodi-legénység, a gólt viszont a Voluntari lőtte, egy kontra végén Rață talált higgadtan a kapuba, Niczulynak több komoly bravúr után nem sikerült ismét megmentenie a csapatát. A Sepsi a meccs végéig nyomott, a 67. percben Luckassen szépíthetett volna, a támadó aonban pocsékul lőtte el a tizenegyest. A szépítő találat így is összejött, a 80. percben Bojic lövése pattant meg Melekén és csapta be Popát.

Az OSK elvesztette a stadionavató meccsét, ami nyilván keserű ízt hagy a szurkolók szájában, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az ünnepélyes körülményektől eltekintve ez is pont olyan bajnoki volt, mint az összes többi. Nincs veszve semmi, a játék messze nem volt olyan rossz, mint ahogy az eredményből tűnne.

Liga1, alapszakasz, 12. forduló

Sepsi OSK - Voluntari 1-2 (0-1)

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, De Sousa, Mitrea, Ispas - Achahbar, Fofana, Golofca - Bărbuț, Luckassen, Aganovic
Cserepad: Began, Ashkovski, Păun, Tortella, Tincu, Ștefănescu, Tamás N., Csuncsukov, Bojic
Edző: Cristiano Bergodi

FC VOLUNTARI: M. Popa - Ricardinho, Meleke, G. Tamaș, Armaș, Briceag - C. Costin, Droppa, Rață - Nemec, I. Gheorghe
Cserepad: Rîmniceanu, Fl. Achim, A. Vlad, Stan, Roșu, Tavares, Marcelo Lopes, Fülöp L., D. Paraschiv
Edző: Liviu Ciobotariu

gólszerzők: Bojic (80.) ill. Costin (22.), Rață (54.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek