2021. december 9. csütörtökNatália

Kulcsemberek nélkül verte a Gyergyó a DEAC-ot, már öt meccses a győzelmi sorozat

 utolsó frissítés: 06:15 GMT +2, 2021. október 15.

Igen nehéz helyzetben várhatta a Gyergyói Hokiklub a DEAC elleni összecsapást, bár Brance Orban visszatérése jó hír volt, Sébastien Sylvestre kiesése viszont nagyon rossz, annál is inkább, mivel a szinte két pontot átlagoló játékos mellett Chris Bodó, a csapat házi pontkirálya sem volt bevethető.

A két legeredményesebb támadóját nélkülöző HK nem meglepő módon rosszul is kezdte a meccset, két perc után a szemfüles Kloz passzából Sági szerzett vezetést a DEAC-nak. A székely gárda a gól után sem találta meg a saját játékát, a következő időszakban Rinne kapus védései tartották életben a hazaiak pontszerzési reményeit.

A középső játékrészt emberhátrányban kezdte ugyan Szilassy Zoltán csapata, de a játék jelentősen javult, a 34. percben Szigeti félpályás passzából Vincze egyenlített. A záróharmadban Kloz brutálisan arcon verte Trancát a bot végével, és bár a 2+2 percet kihúzta a magyarországi csapat, Haaranen okos lövésére már nem volt ellenszere, így 2-1-re vezetett a Gyergyó. Az előny tudatában kicsit lazult a hazai védekezés, amit Turcotte ki tudott használni, így a hazaiaknak kellett hajtaniuk a rendes játékidőben megszerezhető győzelemért. Már-már a hosszabbításra készülődött mindenki az 59. percben, amikor Szigeti hatalmas kapáslövéssel nyerte meg a meccset a piros csapatnak, a gyergyói játékos Santeri palánkról visszapattant löketét küldte a kapuba.

A Gyergyó győzelme ebben a helyzetben nagyon sokat ér, egyrészt ötmeccsesre nyújtja a győzelmi szériát, másrészt pedig az Erste Liga tabellájának az első helyére repíti az együttest, mivel a Ferencváros könnyű őszi kabát helyett egy nagyobb zakóba futott bele Csíkszeredában. A hoki szerelmesei nem fognak unatkozni péntek este, hiszen ínyencfalat, a Hokiklub – Ferencváros csörte vár rájuk.

Erste Liga, alapszakasz

Gyergyói Hokiklub – DEAC 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)

gólszerzők: Vincze (34.), Haaranen (47.), Szigeti (59.) ill. Sági (2.), Turcotte (51.)

Borítókép: Gyergyói HK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek