2021. december 9. csütörtökNatália

Könnyed és magabiztos győzelemmel kapaszkodik tovább az FK Csíkszereda - Videó

 utolsó frissítés: 07:14 GMT +2, 2021. október 15.

Az FK Csíkszereda csütörtökön, az elmúlt idényben még elsőosztályban vitézkedő jászvásári Polit fogadta.

A javuló formát mutató piros-fekete gárda könnyed győzelmet aratott, pedig a meccset a vendégcsapat kezdte jobban. Az ifjú Gyenge Szilárd parádésan védett az első percekben, előbb Stoenac, majd Camara próbálkozását hatástalanította.

A 23. percben a hazaiaknál volt az előny, Jebari jobb oldalról beívelt szabadrúgását előbb Csűrös csúsztatta, majd Jelena lőtte be. Alig három percet kellett várni a második találatra, amelyben Csűrös ismét főszerepet vállalt, egy szöglet utáni fejessel duplázta meg csapata előnyét.

2-0 után a Csíkszereda továbbra is dolgozott ki helyzeteket, de az első félidőben már nem esett több gól. A második játékrész 12. percében eldőlt a három pont sorsa, Takács beadását a teljesen üresen érkező Gergely juttatta higgadtan Popescu kapujába. Komolyabb verést adhattak volna a piros-feketék, de Gal-Andrezly beadását Apró nem tudta gólra váltani. Ez persze a lényegen, a három pont megszerzésén nem változtat, ahogy Deretti 91. perces szépítő találata sem.

A Liga2 idei kiírását öt vereséggel kezdő gárda egyértelmű formajavuláson ment át, hiszen az elmúlt öt körben négy alkalommal is megszerezte a három pontot. A mutatott játék egyre bíztatóbb, ha a formát állandóstani tudja az FK Csíkszereda, akkor a rossz szezonstart ellenére is komoly esélye van a felsőházi rájátszás kivívására.

Liga2, alapszakasz, 10. forduló

FK Csíkszereda – Poli Jászvásár 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Jelena (23.), Csürös (26.), Gergely (57.), illetve Deretti (90+1).

Borítókép: FK Csíkszereda Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek