2021. december 9. csütörtökNatália

Az Atlético vagy a Sevilla lehet Szalai következő állomáshelye

 utolsó frissítés: 07:54 GMT +2, 2021. október 15.

A spanyol AS szerint az Európa Liga rekordgyőztese, a Sevilla, és a regnáló spanyol bajnok, az Atlético Madrid is szívesen tudná soraiban a magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát.

Szalai Attila január óta a török sztárcsapat, a Fenerbahce játékosa, ahol nemcsak alap-, hanem húzóembernek is számít. Év eleje óta a Süper Ligben kirobbanthatalan az isztambuli klub kezdőjéből, ahol 29 meccsen összesen 2532 percet kapott, amely során 3 gólt is szerzett.

A három védős felállást próbálgató madridi klubnak kifejezetten jól jönne egy ilyen rendszerben is játszani tudó védő, márpedig Szalai a Fenerben és a magyar válogatottban is ilyen formációban futballozik. A nemzeti csapatban való szerepléséről a nagynevű spanyol sajtóorgánum azt is leírta, hogy a bravúros, Anglia elleni 1-1 során Szalai kitűnő védőmunkát mutatott be az ellenfél ászán, Harry Kane-en, és hogy védő létére 84%-os passzpontossággal futballozott.

Szalai kivásárlási ára a mértékadó transfermarkt szerint 11 millió euró, ám nem valószínű hogy a török klub elengedné 20 millió alatt, ami teljesen érthető, hogy a mindössze 23 éves védőnek 2025-ig szól a szerződése.

Borítókép: Fenerbahce Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek