2021. október 23. szombatGyöngyi

Félórás portréfilm a visszavonuló Cseh Lászlóról az M4 Sporton

 utolsó frissítés: 15:40 GMT +2, 2021. október 08.

Pénteken 17.15 órától, közvetlenül a Duna Arénában zajló úszó világkupa döntői előtt Cseh László - Az utolsó hossz címmel az M4 Sport félórás portréfilmmel búcsúzik a visszavonuló legendától.


A filmben Cseh László segítségével elevenítik fel egészen a kezdetektől indulva pályafutásának legfontosabb pillanatait, kezdve a 2002-es, riesai rövidpályás Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével, egészen az idei, tokiói olimpia 200 méter vegyes döntőjéig.
A 35 éves Cseh többek között arról is beszélt, hogy ma már egyáltalán nem érzi az olimpia arany hiányát, sőt, véleménye szerint ha például 2004-ben Athénban - ami előtt nem sokkal egy szerencsétlen balesetben eltörte a lábfejét - nyert volna, akkor talán már négy évvel később, a számára három ezüstöt hozó pekingi játékokat követően befejezte volna pályafutását.


A filmben választ ad arra, miképpen romlott meg a kapcsolata Turi Györggyel, milyen szerepe volt az edzőváltásban Bernek Péternek, és hogy 2012-ben Londonban, négy évvel később pedig Rióban hogyan tudott a mélypontról visszajönni.
A tokiói játékok után visszavonuló klasszis pénteken abban a medencében köszön el, ahol pályafutása utolsó, 71. érmét szerezte világversenyen. A 2017-es világbajnokságon nyert ezüstjével egyszersmind egy aligha megdönthető rekordot állított fel: az volt egymás után a nyolcadik nagypályás vb, amelyiken dobogóra állhatott.
A tervek szerint Cseh László még - versenyen kívül - egy 100 méter vegyes erejéig medencébe ugrik, majd nem sokkal később a Duna Aréna előtt a rajongók is találkozhatnak a világ- és Európa-bajnok úszóval.

(mti./hírszerk.)

Borítókép: Cseh László Facebook

Cseh László
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek