2021. október 23. szombatGyöngyi

Luckassen duplájával kétgólos hátrányból állt fel a Sepsi - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 21:41 GMT +2, 2021. október 02.

A Liga1 11. fordulójában, az edzőjét a héten menesztő Sepsi OSK, az elmúlt négy meccsen egyetlen pontot szerző Rapidot fogadta.

A Sepsi szűk két perc után dobhatta is ki az első félidőre kitalált meccstervet, hiszen mindössze ennyi idő kellett a Rapidnak, hogy betaláljon. Sefer lövését még védte Niczuly, Goge azonban belőtte a kipattanót. A hazaiak nem ijedtek meg a hátránytól, Ninajnak két helyzete is volt a következő percekben, mindkettő kimaradt ugyan, de a Sepsi hozzáállásáról mindent elmond a két gyors egyenlítési lehetőség. A 10. percben jött az újabb hidegzuhany, Bălan szenzációs sarokpassza után Alami duplázta meg a vendégek előnyét.

Bár a pontszerzés egy távoli álomnak tűnt, az OSK más sebességre kapcsolt, ami meglepte a bukarestieket. Săpunaru a 28. percben a saját tizenhatosán belül szabálytalankodott, Luckassen pedig köszönte szépen a lehetőséget és beverte a büntetőt. Az eddigi találkozókon góltalan holland támadónál alighanem átszakadt egy mentális gát, hiszen a 43. percben hatalmas gólt akasztott a Rapid kapujába, kiegyenlítve az állást.

A második félidőre a Sepsi Păun helyére Fofanát cserélte be, amivel a Rapid lehetőségei megfeleződtek, a szentgyörgyi gárda többet birtokolta a labdát. A 61. percben a gólszerző Alami megkapta a második sárgáját is, így az Illyés Róbert által vezetett gárda a taktikai fór mellé emberelőnyt is szerzett. A kezdeményezést érthetően magához ragadta a szentgyörgyi együttes, több veszélyes beadást is el tudott juttatni Luckassenhez és Ninajhoz, a többször is a kapu elé szegezett Rapid azonban kibírta a nyomást.

Mindent egybevéve, igaz, hogy a Sepsi ismét „csak” döntetlent ért el, de a meccs nagy részében jobban játszott mint ellenfele, végig támadott, és a Rapidnak annak ellenére sem volt fikarcnyi esélye sem nyerni, hogy tíz perc után két góllal vezetett.

A Sepsi a következő meccsét, a rájtszást érő helyen álló Voluntari ellen vívja, hazai pályán. 

Liga1, alapszakasz, 11. forduló

Sepsi OSK – Rapid 2-2 (2-2)

SEPSI OSK: Niczuly - Dimitrov, Ninaj, Sousa, Ispas - Eder, Bojic, Păun (Fofana, szünet után), Aganovic - Luckassen, Csucsunkov
Cserepad: Began, Tamás, Ștefănescu, Tincu, Fofana, Golofca, Askovszki, Achahbar, Dragomir
Edző: Illyés Róbert

RAPID: H. Moldovan - Goge, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Sefer - Carnat, Bălan, Alami
Cserepad: Drăghia, Florică, Dandea, Nastos, Hlistei, Barbu, Ilie, Stahl, Marzouk
Edző: Mihai Iosif

gólszerzők: Luckassen (28., 43., az elsőt 11-esből) ill. Goge (3.), Alami (10.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek