2023. június 4. vasárnapBulcsú

Hivatalos! A Sepsi OSK megvált Leo Grozavu vezetőedzőtől, Bölöni lehet az utód?

 utolsó frissítés: 14:39 GMT +2, 2021. október 02.

Amiről korábban feltételes módban írtunk, immár hivatalossá vált. A   Sepsi OSK labdarúgócsapata megvált Leo Grozavu vezetőedzőtől. A Digisport.ro portál úgy tudja, hogy a klub Bölöni Lászlóval tárgyal.

A romániai Liga 1-ben játszó székelyföldi csapat hivatalosan nem jelentette be az edzőváltást, de Diószegi László klubtulajdonos kedd este a közösségi oldalán közölte, hogy szerdától Ilyés Róbert másodedző vezeti a gárdát Kulcsár László másodedző segítségével. A Székely Sportnak adott nyilatkozatában hozzátette: ez csak ideiglenes megoldás, hiszen Ilyés Róbert nem rendelkezik a szükséges képesítéssel, így csak rövid ideig irányíthat élvonalbeli klubot.
A Digisport.ro portál azt az értesülését közölte, hogy a székelyföldi klub Bölöni Lászlóval tárgyal, aki májusban távozott az athéni Panatinaikosz kispadjáról, és azóta nincsen csapata.


A Sepsi OSK az együttest 2019 novembere óta irányító Leo Grozavuval érte el legnagyobb sikereit. Az elmúlt idényben a csapat a bajnokság negyedik helyén végzett, és az Európa-liga selejtezőjében is kipróbálhatta magát.
A bajnokság 2021-2022-es idényében azonban rosszul kezdett a Sepsi. Tíz forduló alatt mindössze egy győzelmet sikerült elkönyvelnie. Hat döntetlennel és három vereséggel a tabella a 12. helyén áll.
A Sepsi OSK kedden jelentette be, hogy a járvány romániai előretörése miatt bizonytalan ideig elhalasztja az október 8-ra meghirdetett stadionavatót, amelyre a dunaszerdahelyi DAC-t várták Sepsiszentgyörgyre.
Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke egy helyi rádiónak adott interjúban elmondta: a stadion elkészült, a működéshez szükséges engedélyeket beszerezték, és a tervek szerint október közepétől már az új létesítményben játszik a csapat. Úgy vélte azonban, hogy nem lenne korrekt a szurkolókkal szemben, ha olyan stadionavatót kellene tartaniuk, amelyre a járványügyi előírások miatt csak az ülőhelyek harmadára fogadhatnának nézőket.

(mti./hírszerk.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook


 

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek