2021. december 9. csütörtökNatália

Liga1: Zsinórban ötödik döntetlenjét játszotta a Sepsi

 utolsó frissítés: 20:02 GMT +2, 2021. szeptember 27.

Kilenc forduló alatt mindössze nyolc pontot szerzett a Sepsi OSK, ami jócskán elmarad a várakozásoktól. A tizedik fodulóban Medgyesre látogatott Leo Grozavu csapata, az ellenfél a Gaz Metan volt.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de nagy veszélyben egyik kapu sem forgott. A labda a Sepsinél volt, a Medgyes labdabirtoklási százaléka néha a 40%-ot sem érte el, a zöldben focizó székelyek azonban nem tudták kiszolgálni Luckassent. A hazaiaktól fellángolásokra futotta, de nem voltak igazán veszélyesek. A játékrészben több sportszerűtlen megmozdulást is bemutattak a helyenként durván védekező csapatok, Aganovicot ápolni is kellett vérző orra miatt, sőt egy kakaskodásra is sor került a 38. percben, amikor is a meccset rendkívül gyengén vezető Iulian Călin két sárgát is kiosztott.

A második félidőben a Sepsi magához ragadta a kezdeményezést, Vâlceanu kapus többször is megmentette a fehérmezes hazai együttest a hátrányba kerüléstől. A bíró sporttárs teljesítménye ismét kritikán aluli volt, előbb egy nyilvánvaló szögletet nem adott meg a Sepsinek, majd egy jogos tizenegyestől fosztotta meg a vendéggárdát. A Sepsi sokkal jobban akarta a győzelmet, Leo Grozavu az utolsó fél órára Bărbuț helyére Csuncsukovot hozta be, de betalálnia így sem sikerült a csapatnak.

Az OSK-nak ez volt zsinórban az ötödik döntetlenje a bajnokságban, kilenc pontja a 12. helyre elég, a rájátszást érő hatodik helytől nyolc egységnyi távolságra van. A csapat a következő meccsét a Rapid ellen vívja, hazai pályán, október 10-én.

Liga1, 10. forduló

Gaz Metan – Sepsi OSK 0-0

GAZ METAN: Vâlceanu - Gabriel, Matricardi, Yuri, Trif (Velisar 79.) - Alceus, Junior – Horșia (Iancu 60.), Deaconu (Filip 87.), Grădinaru (Chamed 79.) – Irobiso (Morar 60.)
Cserepad: Buzbuchi, Velisar, Horj, Filip, Lixandru, Iancu, Chamed, Morar, Sarr
Edző: Ilie Poenaru

SEPSI OSK: Niczuly - Dimitrov - Ninaj, Mitrea, Ștefănescu (Tamás 69.) - Eder Gonzalez (Bojic 69.), Păun, Ispas – Bărbuț (Csuncsukov 61.), Luckassen (Askovszki 89.), Aganovic
Cserepad: Began, Tamás, Tincu, Ashkovszki, Csuncsukov, Bojic, Dragomir, Dumitrescu, Hugo Sousa
Edző: Leo Grozavu

Borítókép: Medgyes Gaz Metan Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek