2021. szeptember 19. vasárnapVilhelmina

Véget ért a paralimpia, Magyarország 16, Románia 2 éremmel zárt

 utolsó frissítés: 19:05 GMT +2, 2021. szeptember 05.

Helyi idő szerint vasárnap este kialudt a láng Tokióban, ezzel véget ért a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amelyet Magyarország 16, Románia 2 éremmel zárt. A múlt kedden kezdődött viadalon, melyen a menekültek csapatával együtt 163 küldöttség rekordnak számító 4403 - 2550 férfi és 1853 női - sportolója versenyzett 22 sportágban.

Az Olimpiai Stadionban - ahogy korábban a versenyeket is - a koronavírus-járvány miatt üres lelátók előtt rendezték meg a záróünnepséget, mellyel a házigazdák a sportolók és a lebonyolítást segítők előtt kívántak tisztelegni.

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 37, illetve a látássérült kerékpáros guide-jával együtt 38 fős magyar csapat hét arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a tokiói paralimpiát.

"Azt állítom, hogy soha a magyar parasport ilyen magasan nem volt, mint 2021 szeptemberében, és ez a csapat, amelyik itt volt Tokióban sokakkal a hátuk mögött, felkészítőkkel, edzőkkel, családdal, barátokkal, klubokkal szövetségekkel, meg azokkal a sportolókkal, akik most nem jutottak ki, de segítették őket a kijutásban, ez a magyar parasport aranycsapata. Egy olyan csapat, amilyen soha nem volt még"- értékelte a magyarok teljesítményét Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, aki előzetesen 15 éremre számított.

Paralimpiai éremszerzők
Infogram

A hét fős román csapat összesen 2 érmet nyert, Novák Eduárd pályakerékpárban szerzett ezüstérmet, míg Alex Bologa cselgáncsban lett bronzérmes. (hírszerk./MTI) 

paralimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek