2021. szeptember 19. vasárnapVilhelmina

Ivan CampiOm volt: így emlékeznek meg a vasárnap elhunyt Ivan Patzaichinról

 utolsó frissítés: 19:00 GMT +2, 2021. szeptember 05.

Sorra búcsúznak a vasárnap elhunyt Ivan Patzaichintól a román elöljárók, a Román Olimpiai és Sportbizottság, a miniszterelnök, illetve a sportminiszter is megemlékezett a  legendás kenusról. 

„Ivan Patzaichin a román és a világ sportjának halhatatlan legendája. Számunkra, Iván a bajnok az emberek között és az ember a bajnokok között. Iván CampiOm (szójáték, a román bajnok, campion és ember, om szavak összevonása) volt, a román sport egy végtelen története. 

Kötelességünk életben tartani emlékét, megmondani azoknak, akik sportolni fognak, hogy minden lehetséges, ha áldozatot hozol, felkészülsz és hiszel magadban. Hogy szívvel evezhetsz, amikor eltörik a lapát, hogy adnod kell mielőtt kapsz, és nincs semmi felemelőbb, mint másoknak segíteni bajnokokká válni. Ez Ivan története, aki elhagyta a Deltát, Mila 23-at, hogy bajnok legyen. És sikerült. Viszlát, Ivan! Halhatatlan vagy számunkra!” - búcsúzott Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke.

„Csendes utat, Ivan Patzaichin!” - írta a miniszterelnök a saját oldalán, korábban már a kormány hivatalos oldalán már köszönetet mondott azért, amit a sportért és Romániáért tett.

„Egyik példaképem, a nagyszerű ember és sportoló, aki inspirált a teljesítményhez vezető úton, ma már nincs közöttünk. Mélységesen elszomorított a halálhíre. Ivan Patzaichin a kitartás és szerénység példájával motivált egész pályafutásom során. A világ szegényebb lesz nélküle! Isten veled, Ivan Patzaichin! Mindig a szívünkben és az emlékeinkben fogunk hordozni téged”- írta megemlékezésében Novák Eduárd sportminiszter. 

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek