2021. december 9. csütörtökNatália

A CFR és a FCSB is versenyez a négyszeres bajnok aláírásáért

 utolsó frissítés: 18:04 GMT +2, 2021. augusztus 23.

Mihai Bordeianu 200.000 euróért költözött Kolozsvárra 2018-ban, a pénzszűkében levő Botoșani mindössze ennyit kapott a bajnokcsapattóltól. Két és fél év után a védekező középpályás már 1.2 millóért igazolt a szaúd-arábiai Al Qadisiyah együtteséhez, nem mellesleg a romániai fizetése többszöröséért. Az arab országban „első nekifutásra” négy hónapot töltött, ezt követően kölcsönben visszakerült a CFR-hez, ahol a negyedik bajnokságát is megnyerte. Az Al Qadisiyah közben kiesett a szaúdi első osztályból, így a román válogatott középpályás felbontotta szerződését a klubbal.

Mihai Bordeianu 29 évesen, négyszeres román bajnokként kelendő portékának számít a romániai piacon, így nem meglepő, hogy a CFR és a FCSB is versenyzik a játékjogáért. A bukarestiek egyébként is szívesen hajolnak le a kolozsvári lepattanókért, idén már egy védőt és a tavalyi bajnok edzőt, Edi Iordănescut is magukhoz édesgették. A FCSB keretével halászni lehetne, olyan lyukas, nem meglepő, hogy az új tréner minden követ megmozgat Gigi Becalinál, hogy megszerezze a több játékhelyzetben is klasszisteljesítményre képes román válogatott középpályást.

Bordeianu szempontjából a mérleg egyik serpenyőjében tehát a rosszul vezetett, ebben a pillanatban az éllovas CFR-től 10 pont hátrányban levő (egy meccsek kevesebbet játszva), lyukas keretű, európai kupaküzdelmekben nem érdekelt FCSB van, a másikban pedig a bajnoki cím esélyese, a Konferencia Liga főtáblájára már biztosan bejutott, jól vezetett CFR. Nagyon meglepő lenne, ha nem a kolozsvári gárdát választaná (amit ráadásul ismer), de láttunk már ennél nagyobb furcsaságot is a román futballban.

Borítókép: Mihai Bordeianu (CFR-mezben) és Florin Tănase, forrás: FCSB Facebook

Mihai BordeianuCFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek