2021. december 9. csütörtökNatália

A CFR védője után, az edzője is a FCSB-nél folytatja

 utolsó frissítés: 15:21 GMT +2, 2021. augusztus 18.

Gigi Becali, a FCSB tulajdonosa úgy döntött, hogy a pocsék szezonkezdet miatt új edzőt keres, az eddig irányító Dinu Todoran a második csapatot irányítja ezután. A döntés érthető, az első öt fordulóból mindössze két találkozót nyert meg a bukaresti klub, a legutóbbi, Rapid elleni derbit ráadásul el is vesztette, így hét ponttal áll a száz százalékos teljesítményt nyújtó, éllovas CFR mögött.

A juhászból lett futballtulaj a tavaly a kolozsváriakkal bajnokságot nyerő Edi Iordănescut bízta meg a csapat vezetésével, némi meglepetésre a tréner el is vállalta a feladatot. Az utóbbi években a FCSB élén egyetlen komolyanvehető szakembert sem láthattunk, a csapat körüli folyamatos feszültség, botrányok és a keretbe állandóan beleszóló Becali minden teljesítményorientált profit elüldözött a színről. A bukaresti klub a szezon elején leigazolta a CFR-ben kitűnő teljesítményt nyújtó belsővédőt, Viníciust, a brazilnak azonban eddig nem megy túl jól a játék, a Rapid ellen az ő öngóljával kapott ki a csapat. 

A GSP értesülései szerint az új tréner 15.000 eurót fog keresni havonta, ami mellé 100.000 eurót kap, ha megnyeri a bajnokságot. A szerződésnek egyéb kitételei is vannak, például, hogy Iordănescu egyoldalúan felmondhatja a szerződést, amennyiben Becali az edzőről, vagy a játékosokról beszél a sajtóban. Ha a FCSB küldi el a trénert, köteles 500.000 eurós lelépési pénzt fizetni.

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek