2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Ötből öt! Továbbra is hibátlan a CFR - Videó

 utolsó frissítés: 11:29 GMT +2, 2021. augusztus 14.

A Liga1 5. fordulójában a CFR a Farult fogadta. Bár a hazaiak kiestek a Young Boys ellen a BL-ből, az európai kupákban állva maradt. A Liga1 regnáló bajnoka a Crvena Zvezda ellen lép pályára az Európa Liga playoff selejtezőfordulójában. A kiemelt fontosságú európai kupákra pihenteti legjobb tizenegyét a kolozsvári klub, így Marius Șumudică nagyrészt a B-keretet nevezte az összecsapásra

A második vonalas kezdőtizenegy dacára, a CFR simán verte a bajnokságban eddig gólt sem kapott Farult. A konstancai csapat nem sok ellenállást tanúsított, Hagi tanítványai sokgólos vereségbe is beleszaladhattak volna, Rodriguez kapufát szétforgácsoló lökete valamint Manea és Deac helyzetei azonban nem hoztak gólt. A meccs egyetlen találatát Debeljuh szerezte, aki Manea Aioani által kiütött lövését pofozta a kapuba.

A Farul George Ganea révén kiegyenlíthetett volna a meccs utolsó perceiben, a CFR-exjátékosa azonban kihagyta helyzetét. A védelem az utolsó perces megingásokat leszámítva jól szuperált, az előrejáték is működött, egy kis üröm mégis vegyült az örömbe, Chipciut 18 perc után le kellett cserélni sérülés miatt, helyét Păun vette át. A meccs hőse Claudiu Petrila, aki nagy bordafájdalmak közepette, beinjekciózva játszott. 

A CFR elérte célját, a nagyon durva kettős terheléses időszakban ismét megszerezte a három bajnoki pontot. A hatodik fordulóban a „Vasutasokra” az Fc Argeș vár idegenben.

Liga1, alapszakasz, 5. forduló

CFR – Farul 1-0 (1-0)

CFR: Bălgrădean - Manea, Graovac, Ciobotariu, Latovlevici - Rodriguez, Sigurjonsson (Omrani 66.), C. Deac – Petrila (Gîdea 72.), Debeljuh (Alibec 66.), Chipciu (Păun 18.)
Cserepead: Hindrich, Camora, Bouhenna, Itu, Păun, Gîdea, Fica, Omrani, Alibec
Edző: Marius Șumudică

FARUL: Aioani – Dussaut (Ciobanu 58.), Larie, Ghiță, De Nooijer – Pires (Grameni 69.), Mladen, Artean – Chițu (Ganea 58.), Betancor (Petre 58.), Pitu (Bodișteanu 72.)
Cserepad: Tordai, Ganea, Dobrosavlevici, Grameni, Buta, Ciobanu, Petre, N. Popescu, Bodișteanu
Edző: Gheorghe Hagi

gólszerző: Debeljuh (36.)

Borítókép: CFR Facebook

ChipciuLiga 1Claudiu PetrilaDebeljuh
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek