2024. március 29. péntekAuguszta

A román sportolók számára szombaton véget ért a tokiói olimpia

 utolsó frissítés: 17:54 GMT +2, 2021. augusztus 07.

A román sportolók egy arany- és három ezüstérmet szereztek a vasárnap véget tokiói olimpiai játékokon.

Az aranyérmet az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş alkotta kétpárevezős egység kapta. Ezüstérmes lett a párbajtőröző Ana-Maria Popescu, a férfi kormányos nélküli négyes evezősök (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), illetve a Marius Cozmiuc-Ciprian Tudosă páros a férfi kettes evezésben.

Az érmek mellett a román sportolók egy negyedik helyet (David Popovici 200 méteres gyorsúszás), három ötödik helyet (a női asztalitenisz csapat, az Ovidiu Ionescu/Szőcs Bernadette asztalitenisz vegyes páros, a Cătălin Chirilă/Victor Mihalachi páros 1000 méteres kormányos nélküli kettes) szereztek. Emellett volt három hatodik, négy hetedik, két nyolcadik és hét kilencedik helyük.

Romániát idén 101 fős küldöttség képviselte a tokiói olimpiai játékokon. A 46 női és 55 férfi sportoló 17 sportágban szerepelt: úszás, atlétika, evezés, labdarúgás, szertorna, 3x3-as női kosárlabda, kerékpár, birkózás, sportlövészet, kajak-kenu, asztaltenisz, boksz, vívás, triatlon, cselgáncs, íjászat és tenisz. Miklós Andrea kolozsvári atléta egészségügyi problémák miatt végül nem versenyzett.

A román delegációnak tagja volt 40 edző és 9 tartalék is.

Az olimpiai játékok utolsó - vasárnapi - versenynapjának programjában már nem szerepelnek román sportolók. (AGERPRES)

Nyitóképen Mădălina Bereș evezős és Robert Glință úszó látható, akik Románia zászlóvivői voltak az Olimpián.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek