2021. október 23. szombatGyöngyi

Csipes Tamara ezüstérmes a kajak egyes 500 méteren

 utolsó frissítés: 09:11 GMT +2, 2021. augusztus 05.

Csipes Tamara ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 500 méteres versenyében a tokiói olimpián, míg a japán fővárosba a szám kétszeres címvédőjeként érkezett Kozák Danuta ezúttal lemaradt a dobogóról, negyedik lett. A számot az új-zélandiak sztárja, Lisa Carrington nyerte, aki Tokióban már három aranynál jár.

fotó: MTI/Kovács Tamás

Carringtonnak sikerült a legjobban a rajt, olyannyira, hogy ötven méter után gyakorlatilag már fél hajóhossz előnnyel a mezőny előtt lapátolt. Féltávnál pedig már több, mint egy másodperccel járt az üldözők előtt, akiket akkor már Csipes vezetett. 

A magyarok nem kezdtek jól, de aztán Csipes rákapcsolt, 250 méternél már a második helyen haladt, és ezt a pozícióját tartani tudta a táv második felében is. Bár megpróbálta támadni az új-zélandit, nem volt esélye, hogy utolérje. Eközben a 34 éves, ötszörös olimpiai bajnok Kozák 250-nél az ötödik helyen lapátolt, és a hajrában ezen egyet javítva negyedikként ért be, a dobogósoktól jócskán lemaradva.

A négyesben olimpiai bajnok, összességében nyolcszoros világ- és kilencszeres Európa-bajnok Csipes pályafutása második ötkarikás érmét szerezte.

Csipesé a magyar kajak-kenu sport 85. ötkarikás érme, a tokiói olimpiai csapat szempontjából pedig a 15. érem, a hetedik ezüst. (mti)

olimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek