2021. december 9. csütörtökNatália

Bajnokok Ligája: Döntetlennel utazik a CFR a svájci visszavágóra

 utolsó frissítés: 23:22 GMT +2, 2021. augusztus 03.

Jó iramú meccset játszott a CFR a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján. Az ellenfél a svájci bajnok, a berni Young Boys volt, a helyszín pedig a Fellegvár. A kolozsváriak kisebb összetűzés után voltak kénytelenek ráhangolódni a kedd esti ellenfélre, hiszen Marius Șumudică nemrégiben kitette a keretből Alexandru Chipciut.

A kolozsvári csapat már a 4. percben megszerezte a vezetést, Deac szabadrúgására Manea érkezett kitűnő ütemben. Az első játékrészben a CFR három belső középpályással felálló rendszere nagyon jól működött, a vezetőedző által megálmodott három belsővédős játék kiválóan szűkítette, és ezáltal uralta a területeket. A Young Boys legnagyobb, és tulajdonképpen egyetlen helyzetét Elia hagyta ki, az önmagához képest fantasztikusan futballozó Manea becsúszással mentette meg Arlauskist a góltól. A hazaiak mindössze 20 perc után elvesztették az idén igazolt Denis Alibecet, a támadót izomfájdalmak miatt cserélték le Păunra, a sérülés mértékéről egyelőre nincsenek hivatalos információk.

A második játékrészben a Young Boys átvette a kezdeményezést, a játék a CFR térfelére költözött. A meggybordó mezesek nem ijedtek meg, továbbra is a begyakorolt védekezést használva nullázták a svájci rohamokat. Amennyire nem volt baj a védekezéssel, annyira nem működött a támadószekció, Omrani rendkívül pontatlanul játszott, ipari mennyiségben adva el a labdákat. Șumudică megelégelte az marseille-i támadó szerencsétlenkedését és bő egy órányi játék után Debeljuhnak szavazott bizalmat, aki azonban nem tudott hozzátenni a meccshez.

A Young Boys hajtott a találkozó végéig, és bár számos helyzetet illetve lövési lehetőséget alakított ki, betalálnia a 90 perc alatt nem sikerült. A labdák többségét a védelem blokkolta, a maradékot Arlauskis kivédte. A játékvezető meglehetősen gáláns napot fogott ki, nyolc perces hosszabbítást ítélt, aminek a harmadik percében a 84. percben csereként beállt Sierra kiegyenlített.

A CFR kitűnően védekezett a meccsen, a kaput azonban nem tudta érintetlenül tartani a svájci bajnok ellen, így nehéz helyzetben utazik a berni visszavágóra augusztus 10-én.


Bajnokok Ligája, selejtező, 3. kör

CFR – Young Boys 1-1 (0-1)

CFR: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Cestor, Camora (cpt.), Susic - Rodriguez, Sigurjonsson, Deac – Alibec (Păun 21.), Omrani (Debeljuh 62.)
Cserepad: Bălgrădean, Graovac, Păun, Ciobotariu, Latovlevici, Costache, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Gussouma, Itu
Edző: Marius Șumudică

YOUNG BOYS: Von Ballmoos (cpt.) - Hefti, M.A. Camara (Rieder 56.), Zesiger, Garcia (Lefort 71.) – Ngamaleu (Spielmann 71.), Aebischer, Martins (Sierra 84.), Fassnacht (Lauper, 56.) - Elia, Siebatcheu
Cserepad: Zbinden, Faivre, Spielmann, Sierro, Kanga, Sulejmani, Burgy, Mambimbi, Maceiras, Lefort, Lauper, Rieder
Edző: David Wagner

gólszerző: Manea (4.) ill. Sierra (90.+3.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek