2021. október 23. szombatGyöngyi

Ötödikek lettek Szőcs Bernadették a román csapattal

 utolsó frissítés: 20:32 GMT +2, 2021. augusztus 02.

A román női asztalitenisz-válogatott 3-1-re kikapott Hongkong csapatától a tokiói olimpiai negyeddöntőjében, és ezzel az ötödik helyen végzett Szőcs Bernadette és a román női csapat. 

fotó: COSR

Viorel Filimon által irányított csapat párosban szerzett egy pontot, Elizabeta Samara és Daniela Dodean-Monteiro 3-2 (11-5, 5-11, 11-7, 6-11, 13-11) arányban, három mérkőzéslabdát hárítva győzte le Soo Wai Yam Minnie és Lee Ho Ching alkotta hongkongi párost. A csapat ezután mindhárom egyes mérkőzését elvesztette, anélkül, hogy akár csak egyetlen szettet is nyertek volna. Dodean állt a legközelebb ahhoz, hogy szettet nyerjen, négy labdája is volt ehhez. Szőcs Doo Hoi Kemmel szemben veszített 3-0-ra (11-5, 11-5, 11-6), Samara Lee Ho Chinggel szemben maradt alul ugyanilyen arányban (11-9, 11-8, 12-10), míg Dodean szintén Doo Hoi Kemmel nem bírt, az ő mérkőzésük eredménye 11-3, 11-2, 14-12. A román lányok a vasárnapi nyolcaddöntőben 3-0-ra múlták felül az egyiptomi csapatot. Az utolsó mérkőzés utolsó pontja a videón: 

Szőcs, aki két ötödik helyet szerzett az olimpián, a csapat mellett vegyespárosban is a negyeddöntőben esett ki, az Agerpres hírügynökség helyszíni tudósítójának úgy nyilatkozott, nagyon csalódott amiatt, hogy nem sikerült teljesíteni az álmát, és érem nélkül kell hazatérnie a játékokról. 

"Nem vált valóra az álmom, éremért jöttem, de két ötödik helyem van az olimpia végeztével, ami nagyon jó eredmény, de természetesen semmi sem pótolhatja az érmet. (...) Minden mostani kudarc, amit átéltem, arra motivál, hogy még többet gyakoroljak, és csak az asztalitenisszel foglalkozzak. Fiatal vagyok, tudom, hogy többre vagyok képes, és jobb eredményeket szeretnék magamnak, a hazámnak, a Román Olimpia és Sportbizottságnak és a Román Asztalitenisz-szövetségnek" - monda Szőcs, aki elismerte, hogy most sokkal jobb volt az ellenfele. Elmondta, azért is csalódott, mert a Doo Hoi Kemmel vívott korábbi mérkőzéseken rendre úgy érezte, hogy egyenlő szinten van a játéktudásuk.

fotó: COSR

"Mindig hosszú meccseket vívtunk, de most nagyon felkészült ellenem. (...) Gyakran vett elő lehetetlenek tűnő labdákat, amire egyáltalán nem számítottam. Nem mondom, hogy rosszul játszottam, nekem úgy tűnt, hogy jól játszok, de nem kockáztattam meg néhány labdát" - mondta, elismerve, hogy csak rajta múlott a győzelme, és reméli, hogy a mérkőzés elemzése után összetudja szedni az erejét, és legközelebb már legyőzi a riválisát. A mérkőzésen egyébként térdfájdalmai miatt térdvédőt viselt a marosvásárhelyi játékos, de nem szerette volna arra fogni a vereségét. Elmondása szerint már megszokta, hogy sérülései vannak, és korábban ezek ellenére is sikerült kivételes eredményeket elérnie. "Egy pillanatig sem gondoltam a térdemre (a mérkőzésen - szerk.), nem tudom, hogy fájt-e, mert csak a játékra koncentráltam" - tette hozzá. 

Egyesben Szőcs a harmadik fordulóig jutott, 2-4 arányban kapott ki az amerikai Juan Liutól, és a 17. helyen végzett. Hasonló eredményt ért el Elizabeta Samara is, aki a harmadik fordulóban 4-1-re kikapott a Thaiföldi Suthasini Sawettabuttól, és 17. helyre rangsorolták (asztaliteniszben nem szerveznek helyosztókat). 

"Fel a fejjel, lányok! Megtisztelő az 5. helyezés az olimpiai játékokon egy ázsiaiak által dominált versenyben" - kommentálta a Román Olimpiai és Sportbizottság Facebook oldalán a helyezést. 

Szőcs Bernadetteolimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek