2022. aug. 16. keddÁbrahám

Tokió 2020: Az egyik legjobban várt olimpiai összecsapást meghiusítja a járvány

 utolsó frissítés: 12:11 GMT +2, 2021. július 29.

Már az olimpia előtt tudni lehetett, hogy az idei játékok érmeinek a sorsában nem csak a pillanatnyi forma és a versenyzők felkészültsége lesz döntő, hanem a járvány is. A szervezők ugyanis karanténba dugják azokat a sportolókat, akik pozitív Covid-tesztet produkálnak. Eddig szerencsére ez nem befolyásolta látványosan az érmek sorsát, de ez csak eddig volt így. Ráadásul az olimpia egyik legjobban várt, legizgalmasabbnak ígérkező összecsapását hiusította meg a járvány. 

Pozitív teszteredmény miatt ugyanis nem indulhat a rúdugrás versenyében a sportág kétszeres világbajnoka (2017-ben és 2019-ban is bajnok lett), a riói olimpia bronzérmese Sam Kendricks

Embed from Getty Images

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOPC) csütörtökön erősítette meg a rúdugró édesapja által korábban közölt, pozitív teszteredményről szóló hírt, hozzátéve, hogy Kendricks így kénytelen volt visszalépni a versenytől.
 
Az ötkarikás testület jelezte: a szabályoknak és a protokollnak megfelelően az atlétát átköltöztették egy másik szállásra, ahol elszigetelték, munkatársaik pedig mindenben a segítségére lesznek. Közvetlen kontakjait azonnal értesítették Kendricks tesztjének eredményéről, és a kontrollvizsgálatokig őket is elszigetelték.

Korábban már többször is megemlékeztük Armand Duplantis diadalmenetéről, aki az atlétika egyik legnagyobb sztárja, a sportág világcsúcstartója, de fiatal korából kifolyólag (mindössze 21 éves) még nincs olimpiai bajnoki címe. A pénteken kezdődő atlétikai versenyek egyik kiemelkedő eseményének számított Duplantis, Kendricks, illetve a francia Renaud Lavillenie (korábbi világcsúcstartó, London bajnoka, Rió ezüstérmese) összecsapása, leginkább ugyanis nekik lett volna lehetőségük megakadályozni az idén is stabilan 6 méter felett ugráló svéd csodagyerek olimpiai csillogását.

Embed from Getty Images

A három sportoló klasszisára jellemző, hogy a járvány kellős közepén is szerveztek egy online rúdugró versenyt, teljesen új szintre emelve az otthoni sportolás fogalmát. 

címoldali fotó: wikimedia commons

olimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek