2022. aug. 16. keddÁbrahám

Szőcs Bernadette 5. helyezett vegyespárosban

 utolsó frissítés: 14:10 GMT +2, 2021. július 26.

Az 5. helyen végzett Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu párosa az asztaliteniszezők vegyespáros küzdelmeiben a tokiói olimpiai játékokon. 

Szőcsék a legjobb 16 között a szlovák Lubomir Pistej/Barbora Balazova párosát győzte le 4:1 arányban, majd a negyedöntőben 4:0-ra simán kikaptak a később döntős Xu Xin/Liu Shiwen kínai kettőstől, ezzel a verseny hivatalos honlapja szerint az 5. helyen végeztek

Szőcs még érdekelt a női párosban, illetve női egyéni küzdelmekben is. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szocs Bernadette (@szocsbernadettecynthia) által megosztott bejegyzés

A romániai versenyzők eddig egy érmet nyertek az olimpián, Ana Maria Popescu még az első nap, a női párbajtőrvívás egyéni küzdelmeiben drámai csatában lett ezüstérmes. Aranytussal kapott ki a kínai Sun Yiwentől. További román érdekeltségű eredmények a hétvégéről, hogy a tornász Marian Drăgulescunak nem sikerült az ugrás szerenként döntőjében kerülnie, ellentétben Larisa Iordacheval, aki a 4. legjobb eredménnyel került a gerenda fináléjába. Lényegében ez lesz az egyetlen román érdekeltség a torna döntőkben.

Ana Maria Popescu

Larisa Iordache

Úszásban remekelnek a román sportolók, Robert Glință 100 háton döntőzhet keddre virradóra, a 8. legjobb idővel került a fináléba, míg David Popovici a gyengébbnek tarott számában, 200 gyorson is a legjobbak közé úszta magát, 7. idővel döntős. Mindkettőjük éremszerzése meglepetés lenne, de az első nap már nyertek a szélső pályáról, a 18. éves tunéziai Ahmed Hafnaoui nyolcadik idővel került a 400 m gyors fináléjába, aztán ott mindenkit meglepve bajnoki címet szerzett. 

Robert Glință a középső pályán

David Popovici (fotók: cosr.ro)

olimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek