2021. szeptember 19. vasárnapVilhelmina

Jégkorong Erste Liga: Ha nem indul a Brassó, nem indulhat a Sportklub és a Gyergyó sem?

 utolsó frissítés: 14:54 GMT +2, 2021. július 24.

A legutóbbi idényben döntős Corona Brassó nem adott be érvényes nevezést, a DVTK Jegesmedvék indulása pedig még kérdéses a jégkorong Erste Ligában.


A sorozat honlapja szerint a 2021/22-es szezon változatlan létszámmal, de változó összetételben rajtolhat szeptemberben: a csapatnevezési határidőig nyolc magyarországi és két erdélyi együttes nyújtott be érvényes nevezést a következő bajnoki évadra, azonban az előző idényben döntős Corona nincs köztük.
A legutóbbi három idényt a szlovák Extraligában töltő DVTK Jegesmedvék csapata ugyanakkor igen, viszont esetében kiemelik, hogy még nem zárultak le a szlovák féllel folytatott tárgyalásai, így elképzelhető, hogy mégsem csatlakoznak a magyar bázisú nemzetközi ligához.
A Román Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint éves közgyűlésük azzal a feltétellel járult hozzá az erdélyi csapatok részvételéhez, ha az Erste Liga mindhárom klubjuk nevezését befogadja, ellenkező esetben egyikük sem lehet részese a versenysorozatnak.

"A liga a román szövetség ultimátumként értelmezhető feltételét visszautasítja, mert egy olyan klub nevezését, amely azt határidőig nem nyújtotta be, sőt mulasztását az RJSZ döntését követően sem pótolta, lehetetlen befogadni" - áll a liga közleményében.
Hozzáteszik: az Erste Liga vezetése hivatalos formában tájékoztatta az RJSZ-t arról, hogy a ligába való nevezés szabályai rögzítettek, valamennyi résztvevő számára előzetesen ismertek, így örömmel fogadják mindazon sportszervezetek csapatait, amelyek ezeknek a szabályoknak megfelelnek.

    Az Erste Liga 2021/22-es idényére érvényes nevezést leadott csapatok:
    ---------------------------------------------------------------------
DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, FTC-Telekom, Gyergyói Hoki Klub, MAC HKB Újbuda, Opten Vasas HC, Sport Club Csíkszereda, Titánok, UTE

(mti./hírszerk.)

Borítókép: Pál Zoltán Photography/ Csíkszeredai Sportklub - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek