2021. november 28. vasárnapStefánia

Fehérvári szégyen, felcsúti siker, felkészül a Sepsi OSK

 utolsó frissítés: 15:56 GMT +2, 2021. július 16.

A csütörtök esti Konferencia Liga selejtezői során komoly szégyenfolt került a MOL Fehérvár történetébe, a piros-kék csapat szégyenszemre kiesett a szerény képességű Ararat Jereván ellen. Az állandó pénzügyi nehézségekkel küzdő Örményország futballjában 10 csapatos elsőosztály és 11 csapatos másodosztály van, utóbbi is csak a tartalékcsapatokkal együtt jön össze. A fehérvári gárda költségvetése legalább ötször nagyobb, mint az Ararat Jereváné, az ilyen kiesések komoly presztízsvesztést jelentenek a klubnak. Csak a krónika kedvéért: a magyarországi 1-1-es eredményt 2-0-s hazai siker követte Örményországban.

Ami nem sikerült a MOL Fehérvárnak, könnyedén ment a Puskás Akadémiának. Hornyák Zsolt csapata a kinti 1-1 után, hazai pályán simán nyert 2-0-ra a finn Inter Turku ellen. A felcsúti Pancho Arénában renbdezett meccsen már a 4. percben előnybe került a Puskás, amely magabiztosan, kaput találó lövést sem engedélyezve ellenfelének, húzta be a találkozót. A magyarországi gárda a következő körben a lett RFS csapatával mérkőzik meg a továbbjutásért.

A Sepsi OSK is készülhet a július 22-én esedékes meccsére. A története során először európai kupákba jutó szentgyörgyi klub a Nagyszombat (Trnava) ellen játszik idegenben a Konferencia Liga második körében. A szlovák együttes számára nem volt sima a továbbjutás, az első meccsen kikapott a máltai Mosta csapatától, a visszavágón azonban 34 perc alatt eldöntötte a továbbjutást és (ahogy Hadnagy Attila az OSK sportigazgatója is jósolta) 2-0-ra nyert.

Ararat Jereván (örmény) -  Mol Fehérvár 2-0 (1-0)
gólszerző: Pobulic (33.), Silue (85.)
Továbbjutott: Ararat Jereván 3-1-es összesítéssel

Puskás Akadémia - Inter Turku 2-0 (1-0)
gólszerző: van Nieff (87.) ill. Annan (4., öngól)
Továbbjutott: Puskás Akadémia 3-1-es összesítéssel

Borítókép: Puskás Akadémia Facebook

Puskás AkadémiaSepsi OSKMOL FehérvárKonferencia Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek