2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Győzött a Sepsi a nyitófordulóban, és élre állt a Liga1-ben!

 utolsó frissítés: 21:18 GMT +2, 2021. július 16.

Amikor szerdán Hadnagy Attilát, a Sepsi OSK sportigazgatóját kérdeztük a szentgyörgyi gárda célkitűzéseiről és elvárásairól a 2021/22-es szezonnal kapcsolatban, az elöljáró azt mondta: „Határ a csillagos ég.”

A Sepsi 12 új játékossal, szlovén és moldáv válogatottakkal vágott neki az új szezonnak, az első, Academica Clinceni elleni hazai meccsen azonban csak a CFR-es Rareș Ispas és Csuncsukov kezdett az új szerzemények közül. A sorsolás nem kedvezett Fülöpéknek, az első fordulóban rögtön tavalyi playoff-csapattal találkozni elég kellemetlen. 

Atipikus szezon eleji első félidőt láthattunk, Leo Grozavu a játék többnyire a középső harmadban folyt, sok technikai hibával focizott mindkét csapat. A Sepsi jobb volt, a labdabirtoklásért folytatott csatát 65-35-re nyerte, de fölényét igazán a lövések mutatják. A szentgyörgyiek többször is be tudták szorítani a Clincenit, hét lövésükből egy talált kaput, a vendégek viszont próbálkozásig sem jutottak. A hazai gárdából Bărbuț és Mitrea járt a legközelebb a gólszerzéshez, szünetre viszont 0-0-val vonultak a csapatok.

A második félidőre Grozavu kettős cserét eszközölt a csapaton, Aganovic és Bărbuț helyén két friss igazolás, Rajko Rep és Ashkovski mutatkozott be. Alig tíz perc telt el a második félidőből, amikor Patriche felrúgta Ashkovskit a tizenhatos előtt, Rajko Rep pedig az első fontos labdaérintésével megszerezte első gólját a Sepsiben, kegyetlenül beverve a szabadrúgást. 

A Sepsi visszaállt a gól után, és igyekezett kontrázni, a Clinceni pedig támadott. Sem a Clinceni sem a Sepsi kontrái nem voltak túl veszélyesek, az eredmény mégis módosult, az egész meccsen jól teljesítő Păun ugyanis bevédte Mitrea lövését. Az OSK a kétgólos előny tudatában megnyugodott, és simán lemenedzselte a megérdemelten megnyert találkozót. A Clinceni kedvét szegte a második találat, Poenaru tanítványai szemmel láthatóan nem hittek már a pontszerzésben.

Egyetlen találkozóból túl sok következtetést nem lehet levonni, az azonban biztos, hogy a Sepsi jobban játszva nyert egy tavalyi rájátszásban érdekelt gárda ellen, Leo Grozavu jól nyúlt be a meccsbe, az új szerzemények pedig jónak tűnnek. Ha marad a játék és a forma, akkor a Sepsi biztosan rájátszásba jut, sőt az európai menetelés sincs kizárva.

Liga1, alapszakasz, 1. forduló

Sepsi OSK – Academica Clinceni 2-0 (0-0)

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas (Dumitrescu 78.) – Éder Gonzalez (Dumiter 81.), Vașvari, Păun – Aganovic (Rep 46.), Chunchukov (Bojic 64.), Bărbuț (Ashkovski 46.)
Cserepad: Began - Achahbar, I. Dumiter, Ștefănescu, Bojic, R. Pep, Ashkovski, H.Sousa
Edző: Leo Grozavu

Clinceni: Păun – Pashov (Amorim 88.), Bilali, Patriche – Achim, Cioiu (Kazlauskas 61.), Cascini (Ventura 74.), Moulin, Vanzo – Chandarov (Vellios 61.), Gavra (Dumitrache 74.)
Cserepad: Ș. Dobre, Vellios, Jutric, Ventura, De Amorim, Kazlauskas, Longher, I. Ștefan
Edző: Ilie Poenaru

gólszerző: Rep (55.), Mitrea (85.)

Hadnagy AttilaSepsi OSKLeo GrozavuLiga 1CsuncsukovBogdan Mitrea
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek