2021. szeptember 20. hétfõFriderika

EURO2020: Patrik Schick gólját választották a legszebbnek

 utolsó frissítés: 21:12 GMT +2, 2021. július 14.

A cseh Patrik Schick emlékezetes találatát választották a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság legszebb góljának.


Június 14-én, a csoportkör első fordulójában a csehek Schick duplájával 2-0-ra legyőzték Glasgow-ban a skótokat. Az 52. percben a Bayer Leverkusen középcsatára kapott egy átadást a felezővonalnál, de ahelyett, hogy megindult volna, egy fantasztikus lövéssel, a félpálya közeléből, 45,44 méterről átemelte a hazaiak kapusát, megszerezve ezzel az Európa-bajnokságok történetének egyik legszebb gólját.
Az ilyen jellegű statisztikákat 1980 óta tartják nyilván, és azóta ez volt a legtávolabbi találat az Eb-ken. A csúcsot eddig a német Torsten Frings tartotta 35,3 méterrel, aki 2004. június 15-én a Hollandia elleni, portói csoportmeccsen talált be.
Az európai szövetség (UEFA) szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a szurkolók csaknem 800 ezer szavazata alapján Schick gólja bizonyult a legszebbnek. A második helyen a francia Paul Pogba svájciak elleni, a harmadikon pedig a horvát Luka Modric skótok elleni gólja végzett.

(mti./hírszerk.)

Borítókép: UEFA EURO 2020 - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek