2021. július 30. péntekJudit

Magyar válogatott védő az angol Premier League-ben?

 utolsó frissítés: 16:07 GMT +2, 2021. július 13.

Az elmúlt napokban egyre több pletyka látott napvilágot arról, hogy a patinás Magyar válogatott védő az angol Premier League-ben? érdeklődik egy magyar válogatott védő iránt. Első hallásra mindenkinek Szalai Attila, a Fenerbahcében kitűnő teljesítményt nyújtó bekk jut eszébe, akit a hírek szerint a Leicester City csábít a Wolverhampton Wanderers azonban nem rá, hanem a 21 éves Bolla Bendegúzra voksolna.

Bolla novemberben töltötte be a 21-et, de már 103 felnőttmeccs és 8300 perc van a lábában, ezeken a találkozókon 5 gól mellett 12 asszisztot jegyez. Játszott már támadóközéppályást, de igazán a pálya jobb oldalán, szárnyvédőként érzi jól magát. A kétszeres magyar válogatott játékos a Mol Fehérvár csapatában játszik, piaci értékét 600 ezer euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, de ennél valószínűleg lényegesen többet, 2-2.5 millió euró körül kellene fizetnie az immár Bruno Lage által irányított angol együttesnek.

A Wolverhampton a 2019/20-as szezonban az év üdvöskéje volt, a Nuno Espirito Santo által vezetett csapat a 7. helyen zárt, pontegyenlőségben a Tottenhammel és 3 pontra verve a 8. Arsenalt. A csapat azóta leszállóágban van, tavaly mindössze a 13. helyen zárt, aminek kettős oka van. Egyrészt a Farkasok megváltak Diogo Jotától, aki 40 millióért költözött Liverpool pirosabbik felébe, másrészt Raúl Jiménez lesérült, ami miatt nagyon sok gól kezdett hiányozni támadóoldalról.

A Birmingham melletti gárda kitűnő és kiterjedt scoutinggal rendelkező csapat, amely bár inkább a portugál játékospiacot mozgatja, nyitott bármelyik országból érkező tehetségek iránt.
Bolla Bendegúz számára még akkor is megérné ide igazolni, ha az első 1-2 évben kölcsönadnák, hiszen a Wolves olyan kölcsönszerződéseket köt, amelyek egyrészt megfelelnek a játékosai ideális fejlődési ívének, másrészt kötelező meccsszámot határoznak meg. Előbbi azt jelenti, hogy Bolla a jelenlegi tudásához képest kicsit magasabb szintű együtteshez kerülne, másrészt pedig, hogy új klubja kötelező módon pályára kellene léptesse 20-25 meccsen.

Bolla eligazolása még nem hivatalos, de amint a fenti tweetből kiderül, a transzferek ihletett és jól informált guruja, Fabrizio Romano szerint már csak az orvosi vizsgálat és a formalitások vannak hátra. Természetesen olvasóinkat tájékoztatjuk a fejleményekről.

Borítókép: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség, Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek