2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Holland élvonalbeli játékossal egészült ki a Sepsi OSK kerete a pénteken kezdődő bajnokságra

 utolsó frissítés: 14:47 GMT +2, 2021. július 13.

A Sepsi OSK egész nyáron komolyan foglalkozott a megfelelő keret felépítésével. Bár néhány nap múlva már kezdődik a Liga1 2021/22-es szezonja, a szentgyörgyi gárda most sem tétlenkedik, hétfőn két új játékost is bejelentett a csapat.

A két új szerzemény közül, a 19-szeres moldáv válogatott csatár, Vitalie Damascan a nagyobb fogás. A Sorocában született csatár 22 éves korára 115 felnőttmeccsel, 39 góllal és 12 gólpasszal büszkélkedhet.

Damascan a moldovai élvonal felsőházában edződő Zimbru Chișinău csapatában kezdte felnőttpályafutását, innen az ország kirakatcsapatához, a Sheriff Tiraspolhoz került, ahol 18 évesen, 17 meccsen 13 gólt és 2 gólpasszt ért el a bajnokságban, és Európa Liga csoportkörbe is jutott. A 2017/18-as évadban a Serie A-csapat Torino, 1.5 millió euróért kivásárolta szerződéséből, majd a szezon végéig kölcsönadta a Sheriffnek. A játékos a következő években kölcsönjátékosként a holland élvonalban edződött, előbb a Fortuna Sittard, majd az RKC Waalwijk csapatát erősítette, 38 meccsen 8 gólt és 2 asszisztot elérve.

A másik játékos kölcsönbe érkezett az OSK-hoz, Rareș Ispas a CFR csapatától került a szentgyörgyiekhez. A kolozsvári nevelésű balbekk az elmúlt években kölcsönben játszott a CSM Resica és a Lénárdfalva csapatában. A tavalyi évben 26 meccsen, 2280 perc alatt négy gólpasszal járult hozzá utóbbi gárda 14. helyéhez.

A Sepsi ebben az átigazolási időszakban eddig tizenhárom játékost igazolt, van köztük 246 meccsnyi rutinnal bíró szélső, szlovén válogatott támadóközéppályás, a kieső Astrától elcsent védő, a múlt szezon egyik meglepetéscsapatának, a Botoșaninak az észak-macedón válogatott támadója, ilyen kerettel kíváncsiak vagyunk milyen céljai lesznek a piros-fehér szentgyörgyi gárdának a 2021/22-es szezonban. Ha a kedves olvasó is szeretne többet tudni az OSK céljairól, akkor kövesse a Lelátót, szerdán magát Hadnagy Attilát, a Sepsi sportigazgatóját fogjuk megkérdezni a gárda célkitűzéseiről.

Borítókép: Vitalie Damascan Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek