2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Dánia elődöntőt játszik az Európa-bajnokságon!

 utolsó frissítés: 20:59 GMT +2, 2021. július 03.

Kitűnő meccset játszott Csehország és Dánia a labdarúgó-Európa-bajnokság harmadik negyeddöntőjében. Nyílt sisakkal futballozott mindkét csapat, rengeteg tetszetős támadást láthattunk.

Az első félidő a dánoknak kedvezett, akik Delaney remekbeszabott, életerős fejesével, már az 5. percben megszerezték a vezetést. Az első negyedóra végére Dánia kettőre növelhette volna előnyét, Höjbjerg emelését azonban Kalas menteni tudta a gólvonalról.

A 23. percben Schmeichel komoly hibája után először került  nagy helyzetbe Csehország, a dán hálóőr viszont lefülelte Holes rövidbe tartó lövését. Jaroslav Silhavy csapata tovább támadott, a 26. percben Soucek pont csapattársa, Kalas elől fejelt kapura, bár talán sokkal jobb ötlet lett volna hagyni a csapattársat.


(fotó: Thomas Delaney fejesgólja Csehország ellen a 2020-as Európa-bajnokságon, forrás: UEFA Euro 2020 Facebook)

A 42. percben Maehle kitűnően csavarodó beadását az ötösre berobbanó Dolberg ellenállhatatlan erővel verte a kapuba, ezzel pedig úgy tűnt eldőlt a meccs.

A második játékrészben Jankto állt be Holes helyére, Krmencik pedig Masopustot váltotta. A pirosmezes csehek sikerült meglepjék Hjulmand csapatát és Schick találatával szépítettek. A meccs képe teljesen megváltozott, számos kőkemény belépő és sportszerűtlen szabálytalanság szomorította a sportág szurkolóit.

Az utolsó negyedórában jóformán csak Csehország rohamozott, Dánia értelemszerűen kontrákra rendezkedett be, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni, köszönhetően a nagy iram okozta fáradtságnak, no meg annak, hogy Martin Braithwaite esésénél a játékvezető nem ítélt tizenegyest Dániának. 

Dánia eddig a torna egyik erkölcsi győztese, csapatkapitánya, Christian Eriksen elvesztésénél úgy tűnt magába roskad a csapat, előbb Finnország ellen veszítettek Schmeichelék, majd Belgiumtól kaptak ki. A harmadik találkozón aztán nagy verést adtak Oroszországnak, most pedig Csehország legyőzésével elődöntőt játszhatnak. A szezon előtti felvezetőben mi őket tippeltük a torna meglepetéscsapatának, nos nagyon úgy tűnik beletrafáltunk!

Borítókép: UEFA EURO 2020 - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek